Menu
 

Bērziņai un kamaniņu braucēju stafetes komandai ceturtās vietas Sanktmoricā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Mareks Galinovskis, FIL Foto – Mareks Galinovskis, FIL

Sigitas Bērziņas izcīnītā ceturtā vieta bija Latvijas kamaniņu braucēju lielākais panākums svētdien Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā astotā posma sacensībās Sanktmoricas trasē Šveicē. Komandu stafetē Latvijas četrinieks pirmo reizi sezonā palika ārpus labāko trijnieka.

Rīta pusē notikušajās dāmu individuālajās sacensībās pirmās septiņas vietas ieguva tikai Vācijas un Latvijas kamaniņu braucējas – diemžēl latvietēm uz goda pjedestāla vieta neatradās.

Siguldiete Sigita Bērziņa ar sesto un piekto rezultātu braucienos ieņēma ceturto vietu 0,096 sekundes aiz uzvarētājas Dajanas Eitbergeres, sasniedzot labāko rezultātu šosezon un pirmo reizi šosezon nopelnot vietu stafetes komandas sastāvā.

Elīna Ieva Vītola (8.un 4.laiks braucienos) finišēja vienu pozīciju zemāk (+0,179 s), bet Kendija Aparjode no Saulkrastiem pēc pirmā brauciena bija sacensību līdere, taču otrajā pieļāva kļūdu un atkrita uz septīto vietu (+0,255 s).

Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā pirms pēdējā posma līdere ir Jūlija Taubica no Vācijas (892 p.). E.I.Vītola ieņem septīto vietu (496 p.), K.Aparjode astoto (414  p.) un S.Bērziņa dalītu divpadsmito (343 p.).

Komandu stafetes sacensībās gan Sigita Bērziņa, gan Kristers Aparjods pieļāva pa kļūdai trases lejasdaļā, un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme augstāk par ceturto vietu Latvijai nespēja nodrošināt. Uzvarētājiem vāciešiem Latvijas kvartets zaudēja 1,376 sekundes. Otrie bija amerikāņi, trešie austrieši, startēja astoņu valstu komandas.

Komandu sacensību sezonas kopvērtējumā pirms pēdējām sacensībām Latvija ir otrajā vietā (415 p.) un zemāk nokrist vairs nevar. Priekšā ir Vācija (455 p.), trešajā vietā ASV (265 p.).

Jau ziņots, ka sestdien Sanktmoricā trešās vietas izcīnīja Kristers Aparjods, M.Bots/R.Plūme un dāmu divnieks Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna. Pasaules kausa pēdējais posms notiks nākamās nedēļas nogalē Vinterbergas trasē Vācijā, bet 3.un 4.martā Siguldā plānots Latvijas čempionāts kamaniņu sportā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.