Menu
 

Ķekavas florbolisti ceturtdaļfinālu sāk ar divām uzvarām, ulbrokieši – ar zaudējumu un uzvaru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – “PPB Media”, “Ķekavas Bulldogs” Foto – “PPB Media”, “Ķekavas Bulldogs”

Latvijas florbola virslīgas ceturtdaļfināla sēriju pirmajās divās spēlēs nedēļas nogalē savās mājās “Ķekava”/”RB&B” komanda izcīnīja divas, bet florbola skolas “Masters”/Ulbrokas vienība piedzīvoja zaudējumu un svinēja uzvaru divās pēcspēles metienu sērijās. Ceturtdaļfināli ritēs līdz četrām uzvarām, trešā un ceturtā spēle paredzēta Pierīgas klubu pretinieku laukumā – Kocēnos un Talsos.

“Ķekava”/”RB&B” un Kocēnu “Rubenes” florbolistu ceturtdaļfināla sērijā tiekas pamatturnīra ceturtā un piektā labākā komanda, līdz ar to līdzvērtīgā cīņa pirmajās divās spēlēs nav pārsteigums. Pirmajā mačā ķekavieši spēles vidū bija panākuši 3:0 pārsvaru, taču 100 sekundes pirms pamatlaika beigām jau zaudēja 3:4. 16 sekundes pirms beigām mājinieku rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons tomēr panāca izlīdzinājumu, bet pagarinājuma septītajā minūtē iemeta uzvaras vārtus – 6:5. Ar “hettriku” Ķekavas komandas sastāvā izcēlās Toms Ķeirāns.

Sestdien otrajā spēlē mājinieki iedzinējos nebija ne reizi, taču, sākoties pēdējām divām minūtēm, bija priekšā tikai par viena precīza metiena tiesu (5:4). Tad bumbiņa ielidoja tukšos “Rubenes” vārtos, bet četras sekundes pirms beigām arī šai cīņai punktu ar otro precīzo metienu mačā pielika K.Jansons – 7:4. Divreiz precīzs bija arī Markuss Januševskis.

Florbola skolas “Masters”/Ulbrokas (3.vieta regulārajā sezonā) un Talsu NSS/”Krauzers” (6.) florbolistu pirmajā duelī sestdien mājinieki atspēlēja divu vārtu deficītu (0:2), trešās trešdaļas vidū izvirzījās vadībā 4:3, taču priekšpēdējā minūtē ielaida ceturtos vārtus. Pagarinājumā uzvaras vārtus ne vieniem, ne otriem gūt neizdevās, pēcspēles metienu sērijā ulbrokieši bija vadībā 3:0 un 3:1, tomēr pamanījās zaudēt 4:5 gan sērijā, gan visā spēlē (Matīsam Kristiānam Morozovam 2+0).

Svētdien otrā spēle izvērtās ne mazāk dramatiski. FS “Masters” florbolisti pirmie izvirzījās vadībā, taču otrajā trešdaļā divarpus minūšu laikā ielaida trīs vārtus un trešās trešdaļas vidū arī ceturtos (1:4). Mainot vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju, Ulbrokas komandai pamatlaika pēdējās minūtēs tomēr izdevās izglābties (4:4). Ar pagarinājumu, tāpat kā dienu iepriekš, uzvarērātu noteikšanai bija par maz, bet pēcspēles metienu sērijā šoreiz veiksmīgāki bija mājinieki – 3:2 un spēlē 5:4 (Tomasam Birstiņam 2+0, M.K.Morozovam 1+2).

Latvijas pirmās līgas pamatturnīra pēdējās spēlēs florbola klubs “Saulkalne”, pateicoties uzvaras vārtiem 49 sekundes pirms pamatlaika beigām, ar 8:7 pārspēja Cēsu “Lekringa” otro komandu (Ērikam Akulovam 3+2, Kristapam Jēkabsonam 2+1, Kristam Bitenbinderam 1+3), florbola klubs “SĀC” Ādažos negaidīti pārliecinoši pieveica “Rubeni-1” 12:5 (Ralfam Celmiņam 2+2, Mārtiņam Neilandam 2+1), bet “Ķekavas Bulldogs” galotnē pārspēja LU/FS “Masters” vienību 8:7 (Mārtiņam Urtānam 4+0, Kristeram Elksnim 2+1). Par spīti tam, pēc Latvijas Florbola savienības informācijas, izslēgšanas turnīrā neiekļuva neviena Pierīgas komanda ("Saulkalnei" pietrūka viens punkts vai trīs gūti vārti).

Nepatīkamu zaudējumu cīņā par vietu Latvijas otrās līgas izslēgšanas turnīrā piedzīvoja Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti, kuri viesos ar 3:13 piekāpās “Aizkraukle/Koknese” komandai (Uvim Gravam 2+0). Pirms pēdējās kārtas spēles pret Austrumu grupas līderiem Rēzeknes BJSS florbolistiem “koijoti” ar 28 punktiem ieņem piekto vietu, taču tikai par trim punktiem atpaliek no trešās pozīcijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.