Menu
 

Bots un Plūme Pasaules kausa kopvērtējumā finišē trešajā vietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Līdz ar septīto vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītā posma sacensībās sestdien Vinterbergas trasē Vācijā Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem nodrošinājuši trešo vietu sezonas kopvērtējumā. Visticamāk, Pasaules kausa kopvērtējumā tas paliks Latvijas kamaniņu braucēju lielākais panākums individuālajās sacensībās šajā sezonā.

Bots/Plūme Vinterbergā pēc pirmā brauciena bija piektā pozīcijā, bet otrajā uzrādīja septīto rezultātu un noslīdēja uz septīto vietu 0,272 sekundes aiz uzvarētājiem un Pasaules kausa ieguvējiem vāciešiem Tobiasa Vendla un Tobiasa Arlta. Otrā Latvijas ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics no Garkalnes un Lūkass Krasts abos braucienos bija desmitie ātrākie un likumsakarīgi šādu vietu ieņēma arī summā (+0,833 s).

Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā Bots un Plūme ieguva 757 punktus un finišēja trešajā vietā aiz abiem labākajiem Vācijas divniekiem Vendla/Arlta (1014 p.) un Tonija Egerta/Sašas Benekena (955 p.). Šīs sezonas 12 sacensībās “Roboti” izcīnīja vienu uzvaru, divas otrās un trīs trešās vietas. Ševicam-Mikeļševicam un Krastam debijas sezonā pieaugušo kārtā 458 punkti un 10.vieta. Rēķinot tikai Pasaules kausa pamatsacensības (bez trim Sprinta kausa posmiem) Latvijas divniekiem attiecīgi trešā un astotā pozīcija.

Dāmu divnieku sezonas noslēdzošajās sacensībās Anda Upīte no Siguldas un Sanija Ozoliņa no Rīgas pēc pirmā brauciena bija otrajā pozīcijā, tomēr beigās palika uzreiz aiz labāko trijnieka – ceturtā vieta 0,427 sekundes aiz Selīnas Egles un Laras Mihaelas Kipas no Austrijas. Viktorija Ziediņa no Salaspils un Selīna Zvilna no Ropažiem ar diviem septītajiem laikiem ieņēma septīto vietu deviņu ekipāžu konkurencē (+1,030 s).

Pasaules kausa kopvertējumā uzvarēja Andrea Fetere un Mariona Oberhofere no Itālijas (1010 p.). Upītei/Ozoliņai 637 punkti un ceturtā vieta, bet Ziediņai/Zvilnei, piedaloties tikai pēdējos četros posmos, 257 punkti un desmitā pozīcija. Pasaules kausa pamatsacensību ieskaitē latvietēm attiecīgi piektā un devītā vieta. Jāatgādina, ka Sprinta kausa kopvertējumā Anda un Sanija izcīnīja trešo vietu.

Vēlāk notikušajās sacensībās dāmām labākā no Latvijas kamaniņu braucējām bija saulkrastiete Kendija Aparjode, kura ar diviem astotajiem laikiem braucienos ierindojās desmitajā vietā. Uzvarētājai austrietei Madeleinai Eglei viņa summā zaudēja 0,792 sekundes. Vienu pozīciju zemāk finišēja siguldiete Sigita Bērziņa (+1,044 s), bet Elīna Ieva Vītola ieņēma 13.vietu (+1,486 s).

Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā uzvarētājas kristāla globusu saņēma Jūlija Taubica no Vācijas (947 p.). Vītola ierindojās septītajā vietā (526 p.), Aparjode astotajā (450) un Bērziņa 13.vietā (377 p.). Pēc Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem viņām attiecīgi sestā, astotā un 12.vieta.

Svētdien Vinterbergā Pasaules kausa sezonas pēdējos braucienus veiks vīri un stafetes komandas. Nākamnedēļ Siguldā plānots Latvijas čempionāts kamaniņu sportā visu vecumu sportistiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.