Menu
 

Pusfinālos iekļūst Siguldas basketbolisti un Salaspils handbolistes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern house" Foto - BK "Sigulda/Modern house"

Reģionālajā basketbola līgā joprojām bez zaudējumiem spēlējošais basketbola klubs “Sigulda/Modern house” kā pirmais iekļuvis pusfinālā. Savukārt Salaspils sporta skolas dāmu handbola komanda nodrošinājusi vietu Latvijas virslīgas čempionāta finālturnīrā.

Siguldas basketbola klubs 18.uzvaru pēc kārtas otrdien vakarā izcīnīja viesos pār BK “Salacgrīva” basketbolistiem RBL ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā, tiesa, ne bez pūlēm. Tikai pirmā puslaika pēdējās minūtēs siguldieši pirmo reizi panāca 10 punktu pārsvaru (43:33), toties trešās ceturtdaļas izskaņā laukuma saimnieki veica 13:2 izrāvienu un uz brīdi atguva vadību (57:56).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā jau “Sigulda/Modern house” veica 9:0 spurtu (67:59), vadību vairs neatdeva un pašā galotnē sasniedza lielāko pārsvaru visā cīņā – 82:66. Siguldiešiem Toms Ķēdis guva 25 punktus, Elvis Saulītis 18, Nauris Bikovs 14 un Kārlis Večens 13 punktus.

Ceturtdien un piektdien RBL ceturtdaļfinālu otrās spēles aizvadīs Salaspils sporta skolas un BK “Ādaži/Carnikava” basketbolisti.

Salaspils handbolistes otrdien vakarā savās mājās tikās ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentēm – vienīgajām, kuras vēl varēja liegt salaspilietēm pirmo vietu otrā posma B grupā (par 4.-6.vietu) un atlikušo ceļazīmi uz virslīgas finālturnīru.

Mājinieces ar 6:1 izrāvienu līdz pirmā puslaika vidum bija panākušas 8:4 pārsvaru un, spītējot ļoti pieticīgai metienu realizācijai (zem 50%), pārtraukumā devās, esot vadībā 13:11. Otrā puslaika sākumā LSPA komanda panāca izlīdzinājumu 13:13, taču nākamos vārtus guva tikai pēc 20 minūtēm. Salaspilietes sekmīgi spēlēja aizsardzībā un bieži liedza pretiniecēm tikt pie metiena, kā arī realizēja daudz ātro uzbrukumu. Ar 12 goliem pēc kārtas Salaspils komanda panāca 25:13 pārsvaru un pabeidza spēli 26:17.

Uzvarētājām Renāte Salmane guva sešus vārtus, Dace Potapova četrus, Anastasija Agarkova, Patrīcija Elizabete Prūse un Linda Borisanova pa trijiem. B grupas tabulā Salaspils sporta skolai ir 16 punktu un trīs atlikušas spēles, LSPA 9 p. (2), Stopiņu PHK 7 p. (3). Finālturnīrā piedalīsies trīs A grupas komandas (labākās pēc pirmā posma) un B grupas labākā vienība.

“Man ir vislielākais prieks par komandas noskaņojumu laukumā. Mēs viena otru atbalstījām gan pēc neveiksmīgām, gan arī veiksmīgām epizodēm. Uzskatu, ka pats svarīgākais ir, lai mēs ne tikai sev, bet arī skatītājiem rādītu skaistu un baudāmu spēli,” pēc spēles emocijās ar Latvijas Handbola federācijas preses dienestu dalījās Salaspils sporta skolas komandas spēlētāja Renāte Salmane.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.