Menu
 

Foto: Pasniegtas Ropažu novada gada balvas sportā 2022

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.ropazi.lv Foto - www.ropazi.lv

3.martā svinīgā apbalvošanas pasākumā kultūras centrā “Ulbrokas pērle” tika pasniegtas balvas novada sportistiem par sasniegumiem 2022.gadā vairākās nominācijās, informē Ropažu novada pašvaldībā. 

Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma Vera Zozuļa, olimpiskā čempione kamaniņu sportā sievietēm, piedalījusies trīs ziemas olimpiskajās spēlēs. Divkārtēja pasaules čempione, Eiropas čempione kamaniņu sportā. Piedalījusies daudzos pasaules un Eiropas čempionātos, kur guvusi godalgotas vietas. 1998. un 2002.gadā bijusi ziemas olimpisko spēļu Latvijas izlases trenere. Arī šobrīd arvien aktīvi strādā un trenē kamaniņu sportistu jauno paaudzi Stopiņu pagastā un konsultē daudzus kamaniņu sportistus Latvijā un ārpus valsts robežām.

Kategorijā “Ropažu novada sportists” balvu saņēma Eduards Ševics-Mikeļševics, treneris – Zintis Šaicāns. E.Ševics-Mikeļševics pārstāv kamaniņu sporta disciplīnu, izcīnījis 1.vietu pasaules čempionātā junioriem, ieguvis 9.vietu Pasaules kausa posmā Kanādā un 5.vietu Pasaules kausa posmā Siguldā.

Balvu kategorijā “Ropažu novada sportiste” saņēma Invida Mauriņa, kas pārstāv vieglatlētiku, treneris – Andrejs Saņņikovs. Pasaules vieglatlētikas U-20 čempionātā I.Mauriņa izcīnījusi 19.vietu 800 metru distancē, 1.vietu Baltijas čempionātā 400 metros un ir Latvijas rekordiste 4x400 metru jauktajā stafetē, stāsta pašvaldībā. 

Kategorijā “Ropažu novada jaunais sportists” balvu saņēma talantīgais kartinga braucējs Tomass Štolcermanis, treneris – Mareks Štolcermanis. 2022.gada sezonā izcīnījis top vietas pasaules un Eiropas mēroga kartinga sacensībās, kurās piedalās sportisti no vairāk nekā 30 valstīm, pasaules čempionātā kartingā izcīnījis 7.vietu un Eiropas čempionātā - 3.vietu.

Balvu kategorijā “Ropažu novada jaunā sportiste” saņēma Anna Pedraudze, kura ar augstiem panākumiem startē BMX sporta veidā, treneris – Olafs Lakučs. 2022.gada pasaules čempionātā BMX izcīnīta 2.vieta, Eiropas kausa četros posmos bijusi starp ātrākajām BMX braucējām.

Balvu kategorijā “Ropažu novada parasportists” saņēma Aleksejs Berķis. 2022.gada Eiropas sēdvolejbola čempionāta B divīzijā izcīnīta 3.vieta, un 2023.gadā ir iespēja piedalīties un kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm. Silver Nations līgā izcīnīta 3.vieta, kā arī 1.vieta Baltijas līgas kopvērtējumā, vēsta pašvaldībā. 

Kategorijā “Ropažu novada sporta komanda” balvu saņēma olimpiskie čempioni – komanda “Roboti” – Mārtiņš Bots, Roberts Plūme. 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs kamaniņu divnieks izcīnīja 4. vietu un 3. vietu Latvijas kamaniņu izlases sastāvā. Augsti sasniegumi arī 2022./2023. gada sezonā.

Par “Ropažu novada notikumu sportā” tika atzīts Ulbrokas ezera kauss pludmales volejbolā 2022.gadā. Visas vasaras garumā tika organizētas sacensības pludmales volejbolā – notika pieci posmi sievietēm, septiņi posmi vīriešiem. Kopumā turnīrā piedalījās 17 dažādas sieviešu komandas un 19 dažādas vīriešu komandas, norāda pašvaldībā. 

Balvu kategorijā “Ropažu novada sporta biedrība” saņēma biedrība JRFPC “Upesciema Warriors”. 2022.gadā biedrība organizēja vairākus starptautiskus turnīrus – petankā, regbijā, kā arī aktīvi iesaista jauniešus un pieaugušos petanka, futbola un regbija prasmju apgūšanā.

Par “Ropažu novada treneri” tika atzīts basketbolists Ainars Bagatskis. 2022.gadā bijis Ukrainas basketbola izlases galvenais treneris. Eiropas čempionātā sasniedzis 1/8 finālu. Papildus izlases darbam palīdzējis Ukrainas sportistiem aizvadīt izlases spēles Latvijā un veicinājis sportistu attīstību Latvijā. Kā galvenais treneris strādā Rumānijas čempionātā.

Iedzīvotāji balsojumā izvēlējās “Gada populārāko sportistu”, un šo balvu saņēma kamaniņu braucējs un olimpiskais čempions Roberts Plūme. 2022.gada Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs kamaniņu divnieks Bots/Plūme izcīnīja 4.vietu, savukārt ar Latvijas izlasi (Tīruma, Aparjods, Bots/Plūme) izcīnīja bronzas medaļas, stāsta pašvaldības pārstāvji.

Sportistu pieteikšana gada balvai norisinājās no decembra līdz februāra vidum, kopumā saņemti gandrīz 100 pieteikumi, un komisijai bija gana atbildīgs darbs, lai izvēlētos balvu saņēmējus. Savukārt iedzīvotāju balsojums par populārāko sportistu norisinājās līdz 26.februārim, kur katrs varēja nobalsot par savu favorītu. Visi laureāti saņēma “Ropažu novada sporta laureāta 2022” speciālo balvu un Ropažu novada pašvaldības Atzinības rakstu. 

“Ropažu novada sporta laureāts” ir augstākais apbalvojums sporta nozarē Ropažu novadā, un ar to izsaka atzinību un novērtē Ropažu novada sporta dzīves lielākos sasniegumus pašvaldības, valsts un starptautiskajā mērogā. Apbalvojumu piešķir par kalendārajā gadā notikušajiem sporta pasākumiem, vēsta pašvaldībā. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.