Menu
 

Siguldas basketbolisti pārspēj salaspiliešus RBL finālsērijas pirmajā spēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Sigulda/Modern house" Foto - BK "Sigulda/Modern house"

Reģionālās basketbola līgas finālsērijas pirmajā spēlē basketbola klubs “Sigulda/Modern house” sestdien vakarā savās mājās uzvarēja Salaspils sporta skolas komandu un izvirzījās vadībā sērijā līdz trim uzvarām. Otrā spēle paredzēta trešdien Salaspilī.

Pārpildītajā un emocionāli uzlādētajā Siguldas Sporta centra zālē cīņas sākumā labāk iejutās viesi, kuri diezgan ātri panāca solīdu pārsvaru (4:13, 15:25). Siguldiešus pozitīvi ietekmēja Kārļa Večena pirmās ceturtdaļas pēdējā sekundē no savas laukuma puses realizētais tālmetiens, un jau 12.minūtē mājinieki bija panākuši izlīdzinājumu (29:29), bet dažas minūtes vēlāk arī pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā (36:35). Pēc pirmā puslaika 47:45 viņu labā.

Otrā puslaika sākumā dažu punktu pārsvaru saglabāja BK “Sigulda/Modern house”, tad vadību pārņēma Salaspils basketbolisti, taču, tuvojoties puslaika vidum, viņiem radās lielas problēmas ar laukuma saimnieku aizsardzības apspēlēšanu. Metieni lielākoties lidoja grozam secen (pēdējā ceturtdaļā precīzi no spēles bija tikai trīs), bet bieži vien uzbrukumi līdz tiem nemaz nenonāca kļūdu dēļ.

Uzbrukumā īpaši nežilbināja arī siguldieši, tomēr spēles raksturam netipiski gūtie 11 punkti pēc kārtas ceturtās ceturtdaļas sākumā ļāva iekrāt septiņu punktu pārsvaru (73:66), bet beigās svinēt gluži pārliecinošu uzvaru 89:74.

Siguldas kluba rindās rezultatīvākie ar 19 punktiem bija Māris Ramanis un Toms Ķēdis, 12 punktus iemeta Elvis Saulītis, bet Kārlis Večens gandrīz savāca “triple double” – 9 punkti, 9 atlēkušās bumbas, 8 rezultatīvas piespēles un vēl arī 3 pārķertas piespēles. Salaspils sporta skolai 25 punktus guva Kristiāns Armanovs, 16 punktus Reinis Otersons un pa 9 punktiem Toms Jēkabs Bērziņš un Jānis Lasmanis.

Jau ziņots, ka RBL pusfinālos Salaspils basketbolisti divreiz apspēlēja basketbola klubu “Madona”, bet Siguldas komanda, piedzīvojot pirmo zaudējumu sezonā, ar 2:1 pārspēja BK “Jaunpils”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.