Logo
Drukāt šo lapu

Carnikavas basketbolisti sasniedz LBL trešās divīzijas rezultativitātes rekordu

Carnikavas basketbolisti sasniedz LBL trešās divīzijas rezultativitātes rekordu arhīvs

Gūstot divreiz vairāk punktu nekā pretinieki, basketbola kluba “Carnikava” spēlētāji otrdien vakarā savās mājās sasnieguši jaunu Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas rezultativitātes rekordu – 119 punkti. Iepriekšējais rekords (116 punkti) piederēja sporta klubam “Rūjiena”, kas to sasniedza dažas dienas iepriekš mačā pret Siguldas sporta skolas komandu.

Par nopietnajiem nodomiem saviem pretiniekiem “Valmiera Glass”/ViA/BSS-3 basketbolistiem carnikavieši lika nojaust jau pašā cīņas sākumā – pēc nospēlētām četrarpus minūtēm rezultāts bija 24:2 viņu labā, bet pirmajā ceturtdaļā vien Carnikavas basketbolisti iemeta 42 punktus (42:11). Turpinājumā mājinieku ofensīva mazliet noplaka, taču par spīti tam starpība auga teju visu 40 minūšu garumā, un beigās viņu uzvara bija gluži graujoša – 119:57.

Savu artavu punktu gūšanā un uzvaras kaldināšanā deva visi 11 Carnikavas kluba basketbolisti. Rezultatīvākie bija Rolands Dovgjallo (22 punkti plus 13 atlēkušās bumbas, 7 rezultatīvas piespēles un 3 bloķēti metieni), Jānis Ābols (20 p., 6 atl.bumbas, 5 piesp., 5 pārķertas piespēles), Kristaps Briedis (16 p.) un Dāvis Siliņš (14 p.).

Pēc četrām kārtām LBL3 A grupā BK “Carnikava” ar trim uzvarām dala 2.-3.vietu ar BJBS “Rīga”/”Pārdaugava” vienību. Līderiem BK “Cēsis”/CSS basketbolistiem ir panākumi visās četrās līdzšinējās spēlēs.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024