Logo
Drukāt šo lapu

Florbolistiem zaudējums Ķekavā, uzvaras Ulbrokā un Salaspilī

Florbolistiem zaudējums Ķekavā, uzvaras Ulbrokā un Salaspilī Latvijas Florbola savienība

Pēdējās spēles pirms valsts svētkiem piektdien un sestdien aizvadījuši vairāki Pierīgas vīru virslīgas un pirmās līgas florbola klubi. Ar uzvarām spēles beidzās Ulbrokā un Salaspilī, bet Ķekavā laukuma saimnieki piedzīvoja zaudējumu.

Virslīgā “Betsafe Oxdog Ulbrokas” un Talsu novada sporta skolas/“Krauzers” florbolistu cīņas pirmajā periodā rezultāts tā arī netika atklāts. Toties otrās trešdaļas 12.sekundē maisam gals tika pavērts, un 20 minūšu laikā bumbiņa vārtos ielidoja desmit reižu. Trešdaļas beigas veiksmīgāk nospēlēja laukuma saimnieki, kuri iekrāja izšķirošo 7:3 pārsvaru. Beigu rezultāts – 9:4. Rolands Kovaļevskis un Edžus Ceriņš guva pa diviem vārtiem, Atis Blinds nopelnīja četrus rezultativitātes punktus (1+3).

“Ķekavas” florbolisti savās mājās uzņēma virslīgas čempionāta līderus “Lielvārde/FatPipe”, kuri bija vinnējuši iepriekšējās septiņas spēles. Šo sēriju laukuma saimniekiem pārtraukt neizdevās, kaut arī, sākoties otrās trešdaļas pēdējai minūtei rezultāts vēl bija neizšķirts 4:4. Turpinājumā uz viesu trim precīzajiem metieniem ķekaviešiem atbilde neatradās – 4:7 (Kristapam Laugalim 2+0, Klāvam Jansonam 0+3).

Virslīgas turnīra tabulā pēc deviņām kārtām “Betsafe Oxdog Ulbrokas” ar 19 punktiem etrodas trešajā vietā, bet ķekavieši ar 15 punktiem noslīdējuši uz septīto pozīciju. Līderiem lielvārdiešiem ir 23 punkti, viņiem ar 21 punkti seko Kocēnu “Rubene”.

Pierīgas klubiem ievērības cienīgs notikums fiksēts Latvijas pirmās līgas čempionātā. Salaspilī sezonā pirmo uzvaru, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju, izdevās pārtraukt “Saulkalnes” florbolistiem. Sīvā cīņā ar “Ķekavas Bulldogs” vienību viņi 49 sekundes līdz pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājuma ceturtajā minūtē skaitliskā vairākumā guva uzvaras vārtus – 8:7.

Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Oskars Vāvers un Kristaps Bērtiņš, bet zaudētājiem – Ermests Ronis un Mārtiņš Urtāns (Henrijam Uzraugam 1+3). Pirmās līgas Rietumu grupas tabulā abi Pierīgas klubi saglabā divas pēdējās vietas – “buldogiem” ir 4 punkti 8 spēlēs un “Saulkalnei” 3 punkti 9 spēlēs.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024