Menu
 

Foto: Siguldā atklāj Latvijas slēpošanas sezonu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Siguldā atklāj Latvijas slēpošanas sezonu publicitātes

Otrdien “Fischer” Slēpošanas centrā Siguldā atvērta 1,25 kilometrus garā distanču slēpošanas trase, atklājot slēpošanas sezonu Latvijā. Savukārt sestdien tiks atvērta viena no Siguldas Pilsētas trases kalnu slēpošanas nogāzēm, kā arī darbu sāks daļa Reiņa trases.

Iestājoties labvēlīgiem un atbilstošiem laikapstākļiem, šajās dienās gan “Fischer” Slēpošanas centrā, gan Siguldas Pilsētas trasē turpinās sniega ražošana, informēja SIA “Siguldas Sporta serviss” pārstāvis Artūrs Zālītis. Distanču slēpošanas trasē kvalitatīva sniega ražošanu iespējams nodrošināt sākot no -4 grādiem.

Savukārt Siguldas Pilsētas trasē dzesēšanas iekārta, kas tika uzstādīta pagājušajā sezonā, ļauj sniega ražošanu nodrošināt pat pie -2,5 grādiem, un jau šosestdien trasē tiks atvērta viena no nogāzēm, atklājot Latvijas klanu slēpošanas sezonu.

Atbilstoši laikapstākļiem, 1,25 kilometrus garā “Fischer” Slēpošanas centra distanču slēpošanas trase, kas, pateicoties īpašai saldēšanas iekārtai trases pamatnē, nodrošinās iespēju ziemas aktivitātes baudīt arī nepastāvīgos laikapstākļos un bezsniega periodā, apmeklētājiem būs atvērta darba dienās no plkst.8.00 līdz 21.00, sestdienās no plkst.10.00 līdz 21.00, bet svētdienās no plkst.10.00 līdz 20.00. Trases izmantošanas maksa pieaugušajiem ir 2 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 1,80 eiro. Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, cena pieaugušajiem ir 1,80 eiro, bet skolēniem, jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un pensionāriem – bez maksas, kā arī 10% atlaide inventāra nomai.

Savukārt Siguldas Pilsētas trases lielā kalna pacēlāja maksa būs 0,55 eiro par reizi, bet skolēniem, studentiem un pensionāriem – 0,50 centi, savukārt mazā kalna pacēlāja maksa būs 0,35 eiro par reizi. Bērni līdz septiņu gadu vecumam mazo kalnu pieaugušo pavadība var izmantot bez maksas. Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, pacēlāja un inventāra nomas maksai ir 10% atlaide, savukārt Siguldas novada pensionāriem ar ID karti darba dienās no plkst.12.00 līdz 14.00 ir iespēja slēpot bez maksas. Šogad Siguldas Pilsētas trasē plānots atvērt iesācēju trasi, kur sadarbībā ar instruktoriem būs iespēja apgūt pirmās iemaņas kalnu slēpošanā un snovbordā.

Abās slēpošanas trasēs ir iespēja iegādāties slēpošanas sezonas abonementus, kas regulāriem slēpotājiem ļaus ziemas priekus baudīt vēl izdevīgāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.