Menu
 

Ulbrokas florbolistu rezultatīvā spēle neglābj Latvijas izlasi no zaudējuma Vācijai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ulbrokas florbolistu rezultatīvā spēle neglābj Latvijas izlasi no zaudējuma Vācijai flickr.com/photos/iff_floorbal

Ulbrokas un Ķekavas klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas florbola valstsvienība Prāgā notiekošajā pasaules čempionātā grupu turnīru noslēgusi ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem un sacensības turpinās ar astotdaļfināla spēli pret kādu no otrā ešelona komandām.

Svētdien vakarā otrās kārtas spēlē Latvijas florbolisti negaidīti ar 4:3 pārspēja čempionāta saimniekus čehus, kuri iepriekšējā turnīrā pirms diviem gadiem bija izcīnījuši ceturto vietu. Pirmajā trešdaļā latvieši nonāca zaudētājos, taču otrajā iemeta trīs vārtus un izvirzījās vadībā 3:1. Mājinieki rezultātu izlīdzināja, taču 44.minūtē Atis Stepāns pēc pieredzējušā "Betsafe Oxdog Ulbroka" kluba uzbrucēja Ata Blinda piespēles guva uzvaras vārtus.

Pirmdien Latvijas valstsvienība pirmā posma pēdējā spēlē tikās ar rangā zemāk esošo Vācijas izlasi, kas bija zaudējusi abās pirmajās spēlēs. Pēc divām trešdaļām Latvijas florbolisti bija vadībā 3:1, taču trešās trešdaļas pirmajā pusē ielaida trīs vārtus un nonāca zaudētājos.

Vēl viens Ulbrokas kluba florbolists Edžus Ceriņš ar savu otro precīzo metienu spēlē panāca izlīdzinājumu 4:4, kas labvēlīgu apstākļu sakritības gadījumā komandai nodrošinātu otro vietu grupā un iespēju uzreiz iekļūt ceturtdaļfinālā. Taču jau nepilnu minūti vēlāk vācieši piekto reizi pārspēja "Betsafe Oxdog Ulbroka" kluba vārtsargu Ivaru Dišereitu un nosargāja uzvaru – 4:5.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē mačā pret Vāciju atzina Ati Blindu, kurš guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Trešdien astotdaļfinālā Latvijas florbolisti tiksies ar kādu no divām labākajām D grupas komandām, visticamāk, Slovākiju vai Singapūru (grupā vēl spēlē Kanāda un Japāna).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.