Menu
 

Putins un Marcinkēvičs Kalgari trasē maķenīt ātrāki par brāļiem Šiciem (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Putins un Marcinkēvičs Kalgari trasē maķenīt ātrāki par brāļiem Šiciem (papildināta) Juris Bērziņš-Soms

Ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču izcīnījis sesto vietu Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās kamaniņu sportā divnieku ekipāžām piektdien Kanādas pilsētā Kalgari. Vienu pozīciju zemāk finišēja siguldieši Andris un Juris Šici.

Braucienos Putins/Marcinkēvičs uzrādīja piekto un astoto rezultātu un divu mēģinājumu summā uzvarētājiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam no Vācijas zaudēja 0,447sekundes. Brāļi Šici summā no otrās Latvijas ekipāžas atpalika par nieka sekundes divām tūkstošdaļām – pirmajā braucienā siguldieši bija septītie, bet otrajā trešie ātrākie. Startēja 16 ekipāžas.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc trim posmiem un četrām sacensībām līderi ir austrieši Tomass Štei un Lorencs Kollers – 330 punkti. Šici ar 206 punktiem ir piektajā pozīcijā, bet Putins un Marcinkēvičs ar 194 punktiem sestajā.

Otrā desmita beigās – turklāt arī viens aiz otra – 32 kamaniņu braucēju konkurencē vīru sacensībās palika Latvijas pārstāvji. Kristers Aparjods no Saulkrastiem pēc pirmā brauciena bija tikai 24.vietā, taču otrajā ar 12. rezultātu pakāpās uz 19. pozīciju. Savukārt siguldietis Kristens Riks Rozītis pēc 14.laika pirmajā mēģinājumā otro veica neveiksmīgi un noslīdēja uz 20. vietu. Uzvarētājam austrietim Volfgangam Kindlam latvieši summā zaudēja attiecīgi 0,828 un 0,908 sekundes.

Trešais Latvijas pārstāvis siguldietis Inārs Kivlenieks pēc pirmā brauciena kļuva par trešo mūsu kamaniņu braucēju, kas šosezon izpelnījies diskvalifikāciju tehnisko noteikumu pārkāpuma dēļ – Pasaules kausa pirmajā posmā diskvalificēts tika Kristers Aparjods, bet Putins/Marcinkēvičs Nāciju kausa izcīņā.

Sestdien Kalgari notiks sacensības dāmām, kā arī komandu stafetes sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.