Menu
 

Latvijas florbolisti pasaules čempionātu noslēdz piektajā vietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas florbolisti pasaules čempionātu noslēdz piektajā vietā flickr.com/photos/iff_floorball

Ulbrokas un Ķekavas florbola klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas valstsvienība atkārtojusi savu lielāko panākumu un pasaules čempionātā Prāgā izcīnījusi piekto vietu. Kopumā turnīrā Latvijas florbolisti guva četras uzvaras un piedzīvoja trīs zaudējumus.

Jau ziņots, ka pasaules čempionāta grupu turnīrā Latvijas florbolisti ar 3:7 piekāpās Šveicei, ar 4:3 negaidīti pārspēja mājiniekus čehus un zaudēja Vācijai 4:5, bet astotdaļfinālā ar 6:1 pieveica Slovākiju.

Ceturtdaļfinālā pret Zviedriju latviešiem daudz izredžu nebija – 0:7 pēc pirmās trešdaļas un 1:14 beigās. Vienīgos vārtus guva “Betsafe Oxdog Ulbroka” kluba uzbrucējs Rolands Kovaļevskis, kurš arī tika atzīts par labāko spēlētāju komandā.

Pusfināla mačā par 5.-8.vietu pretī stājās Norvēģijas florbolisti. Latvijas izlase trīs reizes atspēlēja vienu vārtu deficītu, taču nepilnas astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām nonāca zaudētājos 3:5. Vēlreiz uzbrukuma līdera lomu uzņēmās Rolands Kovaļevskis, kurš ar diviem precīziem metieniem panāca izlīdzinājumu, pats sev nokārtojot “hettriku”. Papildlaikā uzvarētāji netika noskaidroti, bet pēcspēles metienu sērijā ar 2:0 pārāki bija Latvijas florbolisti, kuru labā izšķirošo metienu realizēja vienīgais “Ķekavas” kluba pārstāvis izlasē Klāvs Jansons – 6:5.

Svētdien spēlē par piekto vietu Latvijas valstsvienībai nācās vēlreiz tikties ar Vācijas izlasi, kas mūsējiem bija sagādājusi nepatīkamu zaudējumu apakšgrupas turnīrā (4:5). Cenšoties revanšēties, otrā perioda sākumā Latvijas florbolisti bija panākuši komfortablu 4:0 pārsvaru – divreiz precīzs bija Rolands Kovaļevskis, vienreiz viņa pieredzējušais “Betsafe Oxdog Ulbroka” kluba biedrs Atis Blinds (viena rezultatīva piespēle Klāvam Jansonam). Vācieši, gūstot divus vārtus, atjaunoja intrigu spēlē, taču Toma Akmeņlauka precīzais metiens tukšos vārtos pēc ulbrokieša Edžus Ceriņa piespēles to apdzēsa – beigās 5:3, un Latvijai piektā vieta pasaulē.

Latvija pasaules čempionāta finālturnīros piedalījusies 11 reizes, piecas reizes ierindojoties piektajā vietā. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Rīgā, latvieši palika 10. vietā, kas bija Latvijas vīriešu izlases visu laiku zemākais sasniegums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.