Menu
 

Ar siguldiešu uzvaru noslēgusies "LMT AA Skolu kartingu kausa" trešā sezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ar siguldiešu uzvaru noslēgusies "LMT AA Skolu kartingu kausa" trešā sezona facebook.com/AutosportaAkademija

2018.gada sezonā LMT Autosporta akadēmijas “LMT AA Skolu kartingu kausā” sacentās 15 mācību iestāžu un jauniešu jaunrades centru kartingu komandas no visas Latvijas. Par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Siguldas novada Jaunrades centra “Motodarbnīca” kartingu komanda.

Nosakot kopvērtējuma rezultātus, tika ņemti vērā vairāki kritēriji – sportiskie rezultāti, tehnikas sagatavotība, līdzjutēju aktivitāte, kā arī komandu komunikācijas un reprezentācijas prasmes sacensību laikā un sociālajos medijos, informēja rīkotāji.

Otrajā un trešajā vietā aiz siguldiešiem ierindojās attiecīgi Priekuļu tehnikuma un Saldus Bērnu un jaunatnes centra komandas Par izciliem sportiskiem rezultātiem komandas saņēma īpašus LMT AA kausus. Šajā kategorijā pirmo vietu ieguva Priekuļu tehnikums, otro vietu – Siguldas novada Jaunrades centra “Motodarbnīca”, bet trešo vietu – Saldus Bērnu un jaunatnes centrs, kas saņēma papildu balvu par vislabāk sagatavoto tehniku. Savukārt Smiltenes tehnikums saņēma balvu par vislabāko sniegumu komunikācijas un reprezentācijas jomā.

 “Esam ļoti gandarīti par uzvaru šīs sezonas kopvērtējumā – tas bija visai negaidīti, lai gan uz katrām sacensībām gatavojāmies ar maksimālu atdevi. Komandā darbojas septiņi jaunieši, bet mēs piepulcinām arī gados jaunākus puišus, kuri šogad aktīvi darbojās LMT AA organizētajās sporta nometnēs, bet nākamgad jau piedalīsies sacensībās,” panākumus komentējis Siguldas novada Jaunrades centra “Motodarbnīca” komandas vadītājs Dzintars Vilciņš.

“Paralēli LMT AA ieskaitei sacenšamies arī citās klasēs. Lielākās grūtības jauniešiem ikdienā sagādā rutīnas darbi. Jāapgūst prasmes un jārod motivācija parūpēties par kartingu arī neaktīvajā sezonā. Manuprāt, šāda veida projekti tik tiešām jauniešiem sniedz iespēju iepazīt sevi un savus talantus, palīdz attīstīt prasmes, ceļ pašapziņu un arī paaugstina sekmes skolā – tieši tā izaug jaunie sportisti un inženieri.”

LMT AA vadītājs Dainars Dambergs: “2018. gada sezonu kopumā vērtēju ļoti pozitīvi divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, gandrīz visas skolas, kas uzsāka dalību LMT AA Skolu kartingu kausa projektā 2016.gadā, piedalījās tajā arī šogad. Esam patiesi gandarīti par to, ka projektā iesaistījās ne tikai skolas, bet arī jauniešu centri no visas Latvijas, un ir novērojams progress komandu sportiskajos rezultātos. Daudzās skolās jau izveidojusies nopietna darba vide. Komandas strādā ar mērķi startēt ne tikai vairākās kartingu klasēs, bet arī kaļ plānus dalībai “lielajā autosportā”.”

Projekts LMT Autosporta akadēmijas “Skolu kartingu kauss” tapis, LMT Autosporta akadēmijai sadarbojoties ar “Latvijas Mobilo Telefonu” un Latvijas Automobiļu federācijas Kartingu komisiju. Tas paredzēts tehnikumu audzēkņiem un vidusskolēniem, un tā mērķis ir veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Lai to veicinātu, skolas saņēmušas jaunus un vienādus Itālijā ražotus sporta kartingus. Šogad, paralēli jau iepriekšējā sezonā piešķirtajiem iekšdedzes dzinēju kartingiem, skolu komandas savā īpašumā saņēma arī elektrokartingu, lai varētu piedalīties pirmajā elektokartingu čempionātā pasaulē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.