Menu
 

LBL: Ķekavai "plus 39", Carnikavai "plus 43", Siguldai "mīnus 59"

  • Autors:  Apriņķis.lv
LBL: Ķekavai "plus 39", Carnikavai "plus 43", Siguldai "mīnus 59" arhīvs

Tuvojoties Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas turnīru pirmā posma beigām, mājas spēles otrdien aizvadīja visi trīs Pierīgas klubi. Kārtējās pārliecinošās uzvaras svinēja basketbola klubi “Ķekava” un “Carnikava”, bet Siguldas sporta skolas komanda jau atkal papildināja zaudējumu aili.

BK “Ķekava” LBL2 pirmā posma pēdējo spēli A grupā aizvadīja pret basketbola skolas “Ogre” audzēkņiem. Pirmajā ceturtdaļā viesi izrādīja cienīgu pretestību, taču otrajā jau sāka izpausties ķekaviešu pārākums, un, pārtraukumā ejot, jau 46:28 viņu labā. Ar 10:0 spurtu trešajā ceturtdaļā BK “Ķekava” panāca “plus 30” (66:36) un aizvadīja spēli līdz pārliecinošai uzvarai 102:63.

Mājinieku labā punktus guva visi deviņi spēlei pieteiktie basketbolisti, rezultatīvākie bija Edvards Jašuks (16 p.), Roberts Pāže (15) un Artūrs Strēlnieks (14). Ar 12 uzvarām un diviem zaudējumiem Ķekavas basketbolisti A grupā finišēja pirmajā vietā. Pa vienam panākumam mazāk bija Saldus un Kandavas komandām.

Diezgan laicīgi kārtējo uzvaru LBL trešās divīzijas A grupā savās mājās nodrošināja arī BK “Carnikava” basketbolisti. Maču pret BJBS “Rīga”/”Pārdaugava” vienību viņi sāka ar 11 punktiem pēc kārtas, otrajā trešdaļā veica vēl vienu 9:0 izrāvienu un pārtraukumā devās ar solīdu 55:30 handikapu. Otrajā puslaikā aina daudz nemainījās, četras sekundes līdz pamatlaika beigām carnikavieši ar precīzu tālmetienu sasniedza simt punktu robežu un svinēja uzvaru 100:57.

Uzvarētājiem pa 19 punktiem guva Dāvis Siliņš un Mārtiņš Terehovičs, 18 punktus iemeta Jānis Ābols. Savā grupā carnikavieši pirms pēdējām divām kārtām ar septiņām uzvaram un vienu zaudējumu ir otrajā pozīcijā ar BK “Cēsis” (7-0).

Kārtējo zaudējumu – jau devīto pēc kārtas – otrdien savās mājās piedzīvoja Siguldas sporta skolas basketbolisti, kuri līdz šim nezaudējušajam basketbola klubam “Talsi” kapitulēja ar 59 punktu starpību – 65:124. Otrās ceturtdaļas sākumā rezultāts vēl bija neizšķirts 22:22, bet pirmā puslaika izskaņā jau 26:53...

Siguldiešiem Ričards Fedečko guva 25 punktus un Ingars Danbergs 17 punktus. LBL3 C grupā Siguldas basketbolisti ieņem pēdējo sesto vietu, no kuras vairs nespēs izglābties. Otrajā posmā viņi spēlēs turnīrā par 10.-18. vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.