Menu
 

Mārupes volejbolistes pirmo reizi izcīnījušas Latvijas kausu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mārupes volejbolistes pirmo reizi izcīnījušas Latvijas kausu Latvijas Volejbola federācija

Aizraujošā piecu setu finālcīņā pārspējot volejbola klubu “Jelgava”, pirmo reizi par Latvijas kausa ieguvējām sestdien “Daugavas” sporta namā kļuvušas Mārupes sporta centra komandas volejbolistes.

Ar finālspēles starta drudzi labāk galā tika mārupietes, kuras pirmā seta sākumā panāca 4:0 un 7:2. Tomēr pretinieces ātri vien atspēlējās un arī pirmo reizi izvirzījās vadībā (11:12). Dramatiskās un kļūdām bagātās seta beigās Mārupes volejbolistes vispirms ieguva komfortablu 21:17 pārsvaru, tad nonāca bezdibeņa malā (22:24), taču pamanījās vinnēt nākamās četras izspēles – 26:24.

Otrais sets pagāja VK “Jelgava” zīmē, un viņas ilgi saglabāja seta pašā sākumā iekrāto aptuveni sešu punktu pārsvaru. Mārupietēm to vienubrīd izdevās samazināt līdz trim (14:17, 16:19), taču sāncenses setu pabeidza ar sešiem punktiem pēc kārtas – 16:25.

Trešā seta lielākā daļa pagāja gluži līdzīgā cīņā ar minimālu jelgavnieču pārsvaru. Tomēr izšķirošajos brīžos viņas izrādījās krietni precīzākas un setu pabeidza ar 6:1 spurtu – 17:25.

Visa ceturtā seta gaitā komandas apmainījās ar īsiem 2-4 punktu izrāvieniem. Šoreiz galotnē uz viļņa bija mārupietes, kuras no 21:20 panāca 25:21.

Izšķirošā piektā seta pirmo punktu guva Jelgavas volejbolistes, bet Mārupes komanda uz to atbildēja ar sešiem, veicot, kā izrādījās izšķirošo izrāvienu. Turpinājumā jelgavnieces vairākas reizes starpību sadeldēja līdz trim punktiem, tomēr nopietni apdraudēt pretinieču uzvaru vairs nespēja – 15:7 setā un 3:2 (24, -16, -17, 21, 7) Mārupes sporta centra komandas labā divu stundu garajā finālspēlē.

Visvairāk punktu uzvarētāju labā guva Marta Ozoliņa (27), Monta Urbāne (18) un Agija Sidorova (12).

Jāatgādina, ka pusfinālā Mārupes volejbolistes divu spēļu sērijā pārspēja 2017.gada Latvijas kausa ieguvēju sporta kluba “Babīte” vienību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.