Menu
 

"Sigulda Open" badmintona turnīrā sekmīgākie igauņi un mājinieces

  • Autors:  Apriņķis.lv
"Sigulda Open" badmintona turnīrā sekmīgākie igauņi un mājinieces Foto - Siguldas badmintona klubs

Gada pēdējās nedēļas nogalē aizvadīts tradicionālais “Yonex” Siguldas novada un Siguldas badmintona kluba atklātais starptautiskais čempionāts badmintonā, kurā piedalījās sportisti no Latvija, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Krievijas un Indijas. Elites grupas turnīros lielākos panākumus guva Igaunijas badmintonisti un mājinieces siguldietes.

Dāmu vienspēļu turnīrā par uzvarētāju kļuva Siguldas badmintona kluba pārstāve Monika Radovska, kura finālā ar 21:16, 21:18 pārspēja Helinu Rītelu no Igaunijas. Trešo vietu ieguva siguldiete Jekaterina Romanova, kura pusfinālā piekāpās savai dubultspēļu pāriniecei Rītelai 9:21, 11:21, bet spēlē par trešo vietu ar 21:11, 21:16 pārspēja Diānu Stogniju no Rīgas badmintona skolas.

Dubultspēļu turnīra finālā savā starpā tikās četras labākās vienspēļu turnīra dalībnieces – Romanova un Rītela uzvarēja Radovska un Stogniju 21:15, 21:9. Trešo vietu ieguva Siguldas badmintona kluba duets Amanda Azarova un Marta Brengule, kuras sīvā cīņā ar 21:18, 22:24, 21:14 pārspēja Terēzi Balodi no Rīgas un lietuvieti Vaidu Slušnieni.

Vēl vienu godalgoto vietu Jekaterina Romanova ieguva pārī ar Gunti Lavrinoviču jaukto dubultspēļu turnīrā. Pēc uzvarām četrās pirmajās cīņās viņi finālā ar 10:21, 17:21 piekāpās Helinai Rītelai un Markusam Leo no Igaunijas.

Abos vīru turnīros triumfēja Igaunijas badmintonisti – vienspēlēs ziemeļu kaimiņi ar Karlu Kertu priekšgalā ieguva pirmās trīs vietas, bet dubultspēlēs pirmo vietu izcīnīja Kerts kopā ar Markusu Leo. Individuālajā turnīrā labākais no Latvijas sportistiem bija Pauls Gureckis (RSP/RBS), kurš ieņēma ceturto vietu, bet pāru cīņās spēlē par trešo vietu Aigars Bedrītis (Valmiera/Sigulda) un Mārtiņš Kažemaks (Baloži) ar 19:21, 21:15, 21:15 pārspēja Bartolomeju Vožņaku un Kamilu Zavadu no Polijas.

Svētdien Siguldā notiek turnīri B un C grupās mazāk pieredzējušiem badmintonistiem. Sacensību rezultāti tiek ieskaitīti arī Latvijas Apvienotās badmintona līgas kopvērtējumā.

Zīmīgi, ka 1978.gada 29.decembrī Siguldā notika pirmais badmintona treniņš, kurā trenera Ineša Dekšņa vadībā piedalījās Ainārs Gureckis un Jānis Zilvers, informēja Latvijas Badmintona federācijā. Šo četrdesmit gadu laikā Siguldā izaugušas vairākas lielisku badmintonistu paaudzes, ar šo aizraujošo spēli iepazinušies simtiem bērnu, jauniešu un pieaugušo. 

1997.gadā tika dibināts Siguldas badmintona klubs, kas kļuvis par vienu no vadošajiem klubiem valstī. Kopš 2003.gada badmintona attīstība pilsētā un novadā cieši saistīta ar Siguldas sporta skolu, kurā tika atvērta profesionālās ievirzes badmintona apmācības programma bērniem un jauniešiem. Tāpat tradicionāli novada iedzīvotājiem ir iespēja apmeklēt badmintona nodarbības hobija līmenī. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.