Logo
Drukāt šo lapu

Šici ceturtie Kēnigzē trasē; visas trīs Latvijas ekipāžas labāko astoņniekā, dāmas – pirmajā ducī

Šici ceturtie Kēnigzē trasē; visas trīs Latvijas ekipāžas labāko astoņniekā, dāmas – pirmajā ducī Foto - arhīvs

Sezonas veiksmīgākās sacensībās aizvadījušas Latvijas kamaniņu braucēju divnieku ekipāžas Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās sestdien Kēnigzē trasē Vācijā. Brāļi Andris un Juris Šici atkārtoja sezonas labāko rezultātu, ierindojoties ceturtajā vietā, labāko astoņniekā iekļuva arī abi pārējie Latvijas divnieki Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Pirmajā braucienā visi trīs Latvijas divnieki uzrādīja gandrīz identiskus rezultātus sekundes triju simtdaļu robežās un ieņēma vietas no sestās līdz astotajai. Trīs ekipāžas labāko desmitniekā bija arī mājiniekiem vāciešiem – viņi ieņēma pirmās trīs pozīcijas.

Siguldieši Šici ar trešo labāko rezultātu otrajā braucienā no septītās pozīcijas spēja pakāpties uz ceturto. Uzvarētājiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam viņi summā zaudēja 0,950 sekundes. Otro vietu ieguva olimpiskie čempioni Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, bet trešo – austrieši Tomass Štei un Lorencs Kollers, no kuriem Andris un Juris atpalika par 0,118 sekundēm.

Dienu iepriekš notikušās Nāciju kausa izcīņas uzvarētāji Gudramovičs un Kalniņš, kuri pirmajā braucienā bija mazliet ātrāki par Šiciem, pēc otrā brauciena bija spiesti atkāpties no sestās vietas uz septīto (+1,214 s), bet ropažnieks Putins kopā ar Marcinkēviču nosargāja savu astoto pozīciju (+1,229 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderi ir Egerts/Benekens (625 punkti), brāļi Šici ieņem ceturto vietu (381 p.), Putins/Marcinkēvičs devīto (302 p.), bet Gudramovičs/Kalniņš, kuri nepiedalījās trijās sacensībās Ziemeļamerikā, sešpadsmito (71 p.).

Turpinoties diezgan spēcīgam putenim, vietām pamatīgi piesnigušajā trasē ar visai nekvalitatīvu ledu devās dāmas. Šādos laika apstākļos priekšrocības ieguva ar pirmajiem numuriem startējušās, bet rezultāti kļuva gluži neprognozējami. Piemēram, slavenās Vācijas kamaniņu braucējas Geizenbergere un Hifnere pirmajā braucienā pat nespēja iekļūt labāko piecpadsmitniekā.

Latvietes ar sarežģītajiem apstākļiem tika galā gluži labi – visām trim izdevās pa vienam sekmīgam braucienam, kas nodrošināja vietu labāko ducī. Krimuldiete Elīza Cauce (att.) ar 14.un 6.vietu braucienos ierindojās piektajā vietā 0,918 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas. Siguldietei Ullai Zirnei 18.un 7.laiks un devītā vieta (+1,121 s), bet saulkrastietei Kendijai Aprjodei – 4.un 17.rezultāts un 12.vieta (+1,175 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja astotajā vietā finišējusi Natālija Geizenbergere (612 p.). E.Cauce ir astotajā vietā (277), U.Zirne 14.vietā (181) un K.Aparjode 15.vietā (180).

Svētdien Kēnigzē notiks sacensības vīriem un stafešu komandām.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024