Logo
Drukāt šo lapu

Kivlenieks septītais, komanda ceturtā Pasaules kausa posmā Kēnigzē

Kivlenieks septītais, komanda ceturtā Pasaules kausa posmā Kēnigzē Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Izcīnot septīto vietu vīru konkurencē, siguldietis Inārs Kivlenieks svētdien sasniedzis sezonas labāko rezultātu Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā Kēnigzē trasē Vācijā. Laika apstākļu un sliktas redzamības dēļ otrais brauciens tika atcelts un vietas tika sadalītas pēc pirmā brauciena rezultātiem.

Kivlenieks savā pirmajā mēģinājumā uzrādīja septīto rezultātu, par 0,239 sekundēm atpaliekot no līdera un, kā izrādījās, sacensību uzvarētāja austrieša Reinharda Egera.

Saulkrastietis Kristers Aparjods 32 dalībnieku konkurencē ierindojās 16.vietā (+0,509 s), siguldietis Artūrs Dārznieks 22.vietā (+0,861 s), bet Riks Kristens Rozītis 25.vietā (+1,118 s), kaut arī sekmīgi veica otro mēģinājumu un summā būtu pakāpies par vairākām pozīcijām.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir Johaness Ludvigs, kurš Kēnigzē palika 20.vietā (441 p.). Labākais no latviešiem ir Kivlenieks, kurš ar 111 punktiem ieņem 22.vietu. Trešajā desmitā ir arī Rozītis un Aparjods.

Jau ziņots, ka sestdien ceturto vietu divnieku ekipāžu sacensībās izcīnīja Andris un Juris Šici, bet dāmām piektā bija Elīza Cauce. Turklāt visi trīs Latvijas divnieki ierindojās pirmajā astoņniekā, bet visas trīs dāmas – labāko divpadsmitniekā.

Šīs sezonas veiksmīgākais Pasaules kausa izcīņas posms Latvijas kamaniņu braucējiem beidzās ar pagaidām augstāko vietu – ceturto – komandu stafetes sacensībās. Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks un brāļi Šici finišēja pēc divām minūtēm un 48,662 sekundēm un trasē pavadīja par 0,680 sekundēm ilgāk nekā uzvarētāji Vācijas sportisti. Otrajā vietā ierindojās austrieši, bet trešajā – amerikāņi, kurus no Latvijas komandas šķīra 0,175 sekundes.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024