Logo
Drukāt šo lapu

Pierīgas florbola klubiem pa diviem zaudējumiem virslīgā un pirmajā līgā

Pierīgas florbola klubiem pa diviem zaudējumiem virslīgā un pirmajā līgā Foto - arhīvs

Gads Latvijas florbola čempionātā ne visai sekmīgi iesācies Pierīgas klubiem – nedēļas nogalē aizvadītajās piecās spēlēs Ulbrokas, Ķekavas, Salaspils un Saulkrastu komandas pamanījās izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Virslīgā vīriem diezgan negaidītu zaudējumu pret florbola klubu “Valmiera” dramatiskā cīņā piedzīvoja līdzšinējie turnīra līderi “Betsafe Oxdog Ulbroka” florbolisti. Pēc nospēlētām 14 minūtēm viņi šķietami bija ceļā uz kārtējo uzvaru – 5:1. Taču vēl līdz pārtraukumam mājinieki valmierieši atspēlēja trīs vārtus, otrajā trešdaļā izvirzījās vadībā (5:6), bet trešā perioda sākumā jau paši panāca triju vārtu pārsvaru (5:8).

Ulbrokas komanda metās atspēlēties, un 25 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad vārtsargs bija nomainīts pret laukuma spēlētāju, tas viņiem arī izdevās – 9:9. Pagarinājumā uzvarētāji netika noteikti, bet pēcspēles metienu sērijā ar 3:1 pārāki izrādījās laukuma saimnieki, sagādājot viesiem piekto zaudējumu sezonā – 9:10. Ar “hettriku” Ulbrokas kluba rindās atzīmējās Kaspars Šķēls (3+2) un Rolands Kovaļevskis (3+1).

Virslīgas turnīra tabulā “Betsafe Oxdog Ulbroka” komanda atkāpusies uz otro vietu – 27 punkti 14 spēlēs. Tikpat punktu, bet spēle rezervē ir Kocēnu “Rubenei”. Astoto pozīciju ieņem “Ķekava” (18 punktu).

Dāmu virslīgas turnīrā FK “Ķekava” florbolistes savās mājās uzņēma čempionvienību “Rubeni”. Līdz otrās trešdaļas vidum ritēja gluži līdzīga cīņa, taču tad viešņas iemeta piecus golus pēc kārtas (1:7), un, lai arī ķekavietes starpību vienubrīd samazināja līdz trim vārtiem, bija spiestas piedzīvot zaudējumu 5:11.

Turnīra tabulā FK “Ķekava” dala trešo vietu ar “NND Rīga” vienību – pa 18 punktiem 10 mačos. Viņām priekšā ir Igaunijas izlase (23 p.) un “Rubene” (22), bet piekto vietu ar septiņiem punktiem ieņem “Ķekavas Bulldogs”.

“Buldogu” vīru komanda bija vienīgā no Pierīgas klubiem, kas tika pie panākuma Latvijas pirmās līgas čempionātā. Mājas spēlē pret Talsu novada sporta skolas vienību laukuma saimnieki jau pirmajā trešdaļā iemeta piecus vārtus un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 14:3 (Klāvam Jansonam 3+3, Henrijam Uzraugam 3+1, Endijam Kleistrovam 0+5).

Citā Rietumu grupas spēlē Salaspilī kārtējo neveiksmi piedzīvoja “Saulkalnes” florbolisti – 2:8 pret Kuldīgas novada sporta skolu. Tabulā “Ķekavas Bulldogs” ir astotajā vietā (16 p.) un “Saulkalne” pēdējā desmitajā (10 p.).

Austrumu grupā zaudējumu pret tuvākajiem sekotājiem turnīra tabulā svētdien piedzīvoja florbola klubs “SĀC” (Saulkrasti, Ādaži, Carnikava). Viesos pret Latvijas Universitātes/florbola skolas “Masters” komandu otrās trešdaļas vidū rezultāts vēl bija neizšķirts 3:3, taču tad viesi pusotras minūtes laikā ielaida divus vārtus, pēc tam pusminūtes laikā vēl divus un beigās zaudēja 5:9.

Ar 24 punktiem 13 spēlēs “SĀC” florbolisti ieņem trešo vietu aiz “Impar Limbaži” (30) un “Lielvārde/Fans” komandām (25).

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024