Logo
Drukāt šo lapu

Saķertā temperatūra skeletonistei Priedulēnai netraucēs piedalīties Eiropas čempionātā

Saķertā temperatūra skeletonistei Priedulēnai netraucēs piedalīties Eiropas čempionātā Foto - ekrānšāviņš no ibsf.org

Šonedēļ saķertā temperatūra netraucēs Latvijas vadošajai skeletonistei Leldei Priedulēnai piektdien atgriezties Pasaules kausa apritē, aģentūrai LETA atklāja sportistes treneris Mareks Mezencevs.

Skeletonistes piektdien pēcpusdienā Vācijas trasē Kēnigszē aizvadīs Pasaules kausa ceturtā posma sacensības, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Priedulēnai šie būs sezonas pirmie mači, jo viņa pēc pavasarī veiktās operācijas izgāja rehabilitācijas procesu, turklāt pērn uzsāka arī mācības Šveicē.

(Ceturtdien vakarā kļuva zināms, ka laika apstākļu dēļ piektdien paredzētās Eiropas čempionāta sacensības skeletonistiem un skeletonistēm tiek atceltas.)

Tiesa, trešdien Priedulēna sociālajos tīklos publicēja informāciju, ka saķērusi temperatūru.

"Lelde piektdien startēs, tas nebūs traucēklis. Ja vien pašas sacensības netiks atceltas," teica Mezencevs.

Arī šonedēļ Kēnigszē piemeklējis slapjš sniegs. Kā zināms, pagājušajās nedēļā laikapstākļi šajā Vācijas trasē pamatīgi ietekmēja sacensības Pasaules kausā kamaniņu sportā, kur vīriem otrais brauciens tika atcelts.

Priedulēnai atgriešanās sacensībās nav uzstādīts konkrēts mērķis, taču treneris un sportiste cer uz veiksmīgu startu.

"Šosezon viņa aizvadījusi pāris desmitus treniņbraucienus Siguldas trasē. Ar braukšanas sajūtu viss ir kārtībā, taču jārēķinās, ka ceļgals pēcoperācijas laikā vēl atgādinās par sevi," atzīmēja Mezencevs.

Pēc Eiropas čempionāta Priedulēna vērtēs, kur un cik daudz startēt sezonas turpmākajā gaitā.

Priedulēna Kēnigszē trasē divreiz izcīnījusi ceturtās vietas, abas reizes par dažām simtdaļām atpaliekot no goda pjedestāla.

Priedulēna iepriekšējā sezonā, startējot ar traumu, spēja kvalificēties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kurās tika izcīnīt augstā septītā vieta. Ceļgala operācija viņai tika veikta neilgi pēc olimpisko spēļu noslēguma - 1.martā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024