Logo
Drukāt šo lapu

Latvijas kamaniņu braucējiem Siguldā trīs uzvaras Nāciju kausa izcīņā

Latvijas kamaniņu braucējiem Siguldā trīs uzvaras Nāciju kausa izcīņā Foto - fil-luge.org

Spoži nedēļas nogalē gaidāmo Pasaules kausa izcīņas sesto posmu Siguldas trasē sākuši Latvijas kamaniņu braucēji. Viņi piektdien izcīnīja uzvaras visas trijās Nāciju kausa izcīņas sacensībās, kurās rangā zemāk esošie sportisti cīnās par tiesībām startēt Pasaules kausa pamatsacensībās.

Vīru konkurencē pirmās divas vietas ieguva Kristers Aparjods no Saulkrastiem un siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš komandas biedram vienīgajā braucienā zaudēja 0,028 sekundes. Pasaules kausa pamatsacensībām kvalificējās arī mājinieki Riks Kristens Rozītis (8.vieta) un Artūrs Dārznieks (17.vieta).

“Esmu labi aizvadījis starpsezonu. Sākot jau no pagājušās sezonas, testēju visas ragavas un pavadīju ļoti daudz laika, braucot trasē arī pēc sezonas. Vasarā, pievienojoties jaunam trenerim, ir uzlabojies arī starts, un ir daudz patīkamāk strādāt treniņos. Domāju, ka tehnika ir līmenī, un atliek tikai pašam nobraukt,” Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam izteicies K. Aparjods. 

Dāmu konkurencē nepārspēta palika Kristera māsa Kendija, kura otrās vietas ieguvēju krievieti Jekaterinu Baturinu apsteidza par 0,202 sekundēm. Savukārt astoņu divnieku ekipāžu sacensībās ātrākie bija Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri tuvākos sekotājus itāliešus Rīderu/Kaincvaldneru pārspēja par 0,259 sekundēm.

Pasaules kausa pamatsacensībām jau iepriekš bija kvalificējušies Andris un Juris Šici, Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, Elīza Cauce un Ulla Zirne.

Jāatgādina, ka sestdien Siguldā plkst. 14.45 un 16.05 sacentīsies divnieki, bet 17.30 un 18.55 dāmas. Svētdien plkst. 9.55 un 11.30 vīru braucieni, bet 13.40 komandu stafetes sacensības.

Iepriekš:

Siguldā gaidāmā kamaniņu sporta Pasaules kausa posma rīkotāji arī šogad cer saglabāt augstu kvalitātes līmeni

Sestdien vilcieniem uz Siguldu tiks norīkoti papildu vagoni

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024