Logo
Drukāt šo lapu

FK "Ķekava" florbolistes trešo reizi sezonā pārspēj novadnieces; "Ulbroka" līderos vīriem

FK "Ķekava" florbolistes trešo reizi sezonā pārspēj novadnieces; "Ulbroka" līderos vīriem Foto - arhīvs

Abu Ķekavas dāmu florbola klubu trešajā šīs sezonas savstarpējā spēlē, tāpat kā abās iepriekšējās, uzvaru izcīnīja FK “Ķekava” florbolistes. Kārtējās cīņas sekmīgi aizvadījuši Pierīgas vīru klubi no Ulbrokas, Ķekavas, Salaspils un Saulkrastiem.

Šoreiz “Ķekavas Bulldogs” komanda novadniecēm derbijā piekāpās tikai ar četru vārtu starpību (pirmajās divās – ar 11 un 16). Otrās trešdaļas sākumā “buldodzes” pamanījās likvidēt divu vārtu deficītu un arī izvirzījās priekšā 3:2, tomēr vēl līdz pārtraukumam pretinieces atguva vadību un trešajā periodā to nostiprināja ar trim precīziem metieniem – 8:4 FK “Ķekava” labā.

Uzvarētājām ar četriem goliem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Paula Metāla, Ievai Bušmanei 2+0, Elīzai Elizabetei Bērziņai 1+2. “Ķekavas Bulldogs” rindās trīs rezultativitātes punktus (2+1) nopelnīja Kristiāna Grāvīte.

Dāmu virslīgas turnīra tabulā FK “Ķekava” ar 21 punktu 11 spēlēs ieņem trešo vietu aiz Igaunijas izlases (23) un Kocēnu “Rubenes” (22). “Buldodzes” ar 7 punktiem 11 mačos ir piektās.

“Elvi” virslīgā vīriem daudz netrūka, lai pašreizējie čempioni “Betsafe Oxdog Ulbroka” florbolisti kļūtu par pirmo komandu, pret kuru pirmo punktu sezonā izcīnītu pastarīši “Ogres vilki”. Pēc neveiksmīga sākuma (0:2) mājinieki ulbrokieši panāca 4:2 savā labā, taču “vilki” ne tikai atspēlējās, bet trešās trešdaļas sākumā pat izvirzījās vadībā (4:5). Izskaņā, pateicoties savu uzbrukuma līderu rezultativitātei, laukuma saimnieki tomēr guva uzvaru 8:5 (Edžum Ceriņam 4+3, Kasparam Šķēlam 2+3, Rolandam Kovaļevskim 1+2).

Savukārt “Ķekavas” florbolisti viesos pret sporta klubu “Pārgauja” pēc pirmās trešdaļas nonāca zaudētājos 0:4, otrajā periodā panāca izlīdzinājumu, bet trešajā ielaida vēl piecus vārtus pēc kārtas – 6:10 (Dināram Vaitaitim 2+1).

Pēc sestdienas panākuma “Betsafe Oxdog Ulbroka” florbolisti atgriezušies turnīra tabulas pirmajā vietā – 15 spēlēs 10 uzvaru un 30 punktu. Tiesa, viņi aizvadījuši vienu spēli vairāk par tuvākajiem konkurentiem “Lielvārdi/FatPipe” (28) un “Rubeni” (27). “Ķekava” ar 18 punktiem 13 mačos ieņem astoto pozīciju un turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Latvijas pirmās līgas Austrumu grupas turnīrā uz otro vietu pakāpies florbola klubs “SĀC”, kas sestdien Saulkrastos aizraujošā un vārtu guvumiem bagātā cīņā ar 14:10 pārspēja “Rubeni-1”, kaut sešas minūtes līdz beigām rezultāts vēl bija neizšķirts 10:10 (Armandam Asniņam 4+1, Tomam Dālem 2+3, Jēkabam Kristam Vīmanim 2+1, Jānim Boroduškam 1+5).

Saulkrastu / Ādažu / Carnikavas komandai nu ir 27 punkti 14 spēlēs – vairāk ir tikai “Impar Limbaži” vienībai (30).

Pirmās līgas Rietumu zonas tabulas lejasgala komandu savstarpējās spēlēs uzvaras svinēja abi Pierīgas klubi. “Saulkalne” izbraukumā, gūstot trīs vārtus pēdējā trešdaļā, ar 6:4 pārspēja Grobiņas sporta centra komandu (Oskaram Vāveram 2+1, Kārlim Baronam 2+0). Savukārt “Ķekavas Bulldogs” mačā pret sporta centru “Mēmele”, pēc pirmā perioda zaudējot 0:4, beigās svinēja graujošu uzvaru 12:5 (Endijam Kleistrovam 3+3, Klāvam Jansonam 3+2, Maksimam Černovam 2+0).

Desmit komandu konkurencē pēc 15 kārtām ķekavieši ieņem septīto vietu (19 p.) un saulkalnieši devīto (13 p.).

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024