Logo
Drukāt šo lapu

Pasaules kausa posms Siguldā noslēdzas ar Latvijas kamaniņu braucēju uzvaru komandu stafetē Apriņķis.lv

Pasaules kausa posms Siguldā noslēdzas ar Latvijas kamaniņu braucēju uzvaru komandu stafetē Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucēju komanda izcīnījusi uzvaru stafetes sacensībās svētdien Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā kamaniņu sportā Siguldas trasē. Mājiniekus pārstāvēja brālis un māsa Kendija un Kristers Aparjods no Saulkrastiem, kā arī divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Latvijas komanda finišēja pēc divām minūtēm un 13,213 sekundēm, par 0,156 sekundēm apsteidzot Krievijas kamaniņu braucējus un par 0,393 sekundēm galvenos favorītus vāciešus, kā arī ASV un Ukrainas sportistus. Finišu sasniedza tikai piecas no astoņām komandām – Austrijas, Polijas un Itālijas kvarteti tika diskvalificēti.

Iepriekš notikušajās sacensībās vīriem ceturto vietu izcīnīja Kristers Aparjods. Pēc pirmā brauciena viņš bija pat trešais, diemžēl otrajā uzrādīja piekto labāko laiku un zaudēja pozīciju uz goda pjedestāla. Sacensību uzvarētājam Semjonam Pavļičenko no Krievijas Aparjods zaudēja 0,323 sekundes, bet trešās vietas ieguvējam austrietim Dāvidam Gleiršeram – 0,059 sekundes.

“Treniņos gāja diezgan labi, tāpat arī Nāciju kausā. Sacensības aizvadīju tikpat stabili un jutos droši, biju pārliecināts par sevi. Otrais brauciens bija nedaudz neveiksmīgāks, bet tāds ir sports,” Aparjodu citē Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienests. Kristers ir apmierināts arī ar kamanu kvalitāti un atzīst, ka, atšķirība no dažiem citiem komandas biedriem bija izvēlējies pareizo kombināciju startiem Siguldā. Pasaules čempionātā pēc divām nedēļām gan ir paredzēts startēt ar jaunām kamanām.

Astoto vietu ieguva siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš pēc pirmā brauciena bija septītais, bet otro mēģinājumu veica nesekmīgi – tikai 14.rezultāts (+0,545 s). “Pirmo braucienu nenobraucu labi, laiks nebija tāds, kādu vēlējos, bet uz kamanas rēķina vairs nevarēju nomest. Uz otro braucienu paņēmu otru kamanu, ar kuru braucu Kēnigzē, un vismaz ir laba sajūta par to, ka es zinu, ka otro braucienu nobraucu ļoti slikti. Varbūt televīzijā kļūdas nevarēja redzēt, bet es pats zinu, ko es izdarīju nepareizi,” atzina Kivlenieks, kurš koncentrējies gaidāmajam pasaules čempionātam.

Riks Kristens Rozītis ierindojās 14.vietā (+0,760) un Artūrs Dārznieks 18.vietā (+0,890 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmais ir vācietis Johaness Ludvigs, bet Kivlenieks un Aparjods ieņem vietas trešā desmita sākumā.

Kā zināms, sestdien Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš izcīnīja otro un siguldieši Andris un Juris Šici trešo vietu divnieku ekipāžu sacensībās, bet dāmām labākā no mājiniecēm ar piekto vietu bija saulkrastiete Kendija Aparjode.

Siguldas posms kamaniņu braucējiem bija pēdējās sacensības pirms Vinterbergā paredzētā pasaules čempionāta.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024