Menu
 

Ķekavas un Siguldas basketbolisti svin otrās uzvaras jaunajā gadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavas un Siguldas basketbolisti svin otrās uzvaras jaunajā gadā Foto - arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas turnīros jauno gadu sekmīgi turpina basketbola klubs “Ķekava” un Siguldas sporta skolas komanda, kas otrdien izcīnīja otrās uzvaras janvārī.

BK “Ķekava” mājas spēlē pret Ventspils Augstskolu ātri iegūto 13:3 pārsvaru tikpat ātri iztērēja (18:17), tomēr ātri atguvās un līdz pat pirmā puslaika beigām noturēja 7-10 punktu starpību, bet trešās ceturtdaļas beigās to palielināja pat līdz 16 punktiem (65:49).

Pretēji gaidītajam, cīņas galotne sanāca negaidīti nervoza. Ventspilnieki pamazām deldēja starpību un četras sekundes līdz pamatlaika beigām to samazināja līdz vienam punktam. Pēdējā sekundē ķekavieši līderim Naurim Miezim nenodrebēja roka soda metienos, un sakarīgai atbildei pretiniekiem laika vairs nepietika – 85:82.

N.Miezis uzvarētāju labā guva 20 punktus, Roberts Pāže 15, Mārtiņš Šteinbergs un Niks Saknītis pa 13 punktiem. LBL2 12 labāko klubu turnīrā BK “Ķekava” ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem otro vietu.

Ja par BK “Ķekava” panākumiem lielu pārsteigumu nav, Siguldas sporta skolas komanda jaunajā gadā teju vai atdzimusi – pēc diezgan bezcerīgiem zaudējumiem sezonas pirmajās desmit spēlēs siguldieši guvuši jau otro uzvaru pēc kārtas.

Otrdien laukuma saimnieku pretinieki bija citi LBL3 pastarīši Līvānu BJSS/”Līvānu stikls” basketbolisti. Otrajā ceturtdaļā ar 12:1 izrāvienu Siguldas komanda ieguva solīdu 41:28 pārsvaru, ko drīz pēc lielā pārtraukuma gandrīz pazaudēja (45:41). Taču otrā puslaika vidū sekoja vēl viens spurts (72:54), pēdējās sešās minūtēs līvāniešiem tika ļauts gūt tikai sešus punktus, un beigās Siguldas basketbolisti uzvarēja 91:65.

Lielākie nopelni panākuma kaldināšanā bija Ivo Gabrānam (30 punkti un 12 atlēkušās bumbas), Ingaram Danbergam (24 punkti, 11 atl.bumbas un 6 rezultatīvas piespēles) un Tomam Aizupietim (18 p.). Turnīrā par 10.-18.vietu siguldieši ar bilanci 2-4 pakāpušies uz septīto (respektīvi sešpadsmito) vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.