Menu
 

Skeletonisti Netlaus un Zunte Siguldā izcīna bronzas medaļas Eiropas junioru čempionātā

  • Autors:  LETA
attēlam ir ilustratīva nozīme attēlam ir ilustratīva nozīme Foto - arhīvs

Latvijas jaunais skeletonists Krists Netlaus un Dārta Zunte sestdien Siguldas kamaniņu trasē izcīnīja bronzas godalgas Eiropas junioru čempionātā, kas vienlaikus ir arī Eiropas kausa etaps.

Divu braucienu summā par uzvarētāju kļuva krievs Jevgēņijs Rukosujevs, kurš par 0,09 sekundēm pārspēja Vladislavu Semjonovu, kamēr Netlaus uzvarētājam piekāpās par 0,19 sekundēm.

Latvietis abos braucienos uzrādīja trešo ātrāko laiku.

Vēl no Latvijas pārstāvjiem Mārtiņš Muižnieks bija sestais, bet junioru čempionāta ieskaitē viņam piektā pozīcija. Tikmēr 11.vietu starp 18 skeletonistiem ieņēma Elvis Veinbergs, bet starp junioru vecuma braucējiem viņš bija desmitais.

Tikmēr dāmu konkurencē pārliecinošu uzvaru sacensībās izcīnīja parasti Pasaules kausā startējošā krieviete Jūlija Kanakina, kura tuvāko konkurenti Janīnu Bekeri no Vācijas pamanījās apsteigt par 1,61 sekundi. Krievijas sportiste līdz ar to kļuva par Eiropas junioru čempioni, kamēr Bekere šajā vecuma grupā vairs neietilpst.

Trešā sacensībās un otrā Eiropas junioru čempionātā bija francūziete Agate Besāra, kurai sekoja latviete Zunte. Savukārt uzreiz aiz viņas bija vēl viena mājiniece Endija Tērauda.

Sievietēm startēja tikai 11 dalībnieces, no kurām finišu sasniedza 11.

No šiem sportistiem līdz šim lielākos panākumus guvis Netlaus, kurš pirms diviem gadiem Siguldā izcīnīja pasaules junioru čempionāta sudraba medaļu. Pērn viņš triumfēja Eiropas kausa kopvērtējumā, vienlaicīgi kļūstot par Eiropas junioru čempionu.

No plkst.14 cīņas par Eiropas junioru čempionāta medaļām uzsāks arī bobsleja divnieki.

Jau ziņots, ka piektdien Eiropas kausa posmā bobslejā Latvijas pilota Ralfa Bērziņa un stūmēja Dāvja Spriņģa divnieku ekipāža izcīnīja sudraba medaļas. Helvijs Babris ar Edgaru Nemmi ieņēma dalītu 12.vietu, bet brāļu Dāvja un Laura Kaufmaņu ekipāža ierindojās pēdējā pozīcijā 14 ekipāžu konkurencē.

Eiropas junioru čempionāta sacensības bobslejā četriniekiem jau notika Austrijā, Īglsas trasē, kur Bērziņš bija otrais U-23 vecuma konkurencē.

Bērziņš šosezon startējis gandrīz tikai Pasaules kausa sacensībās, kur divniekos viņš divas reizes bijis septītais un vienreiz desmitais, bet sezonas kopvērtējumā viņš ieņem augsto 11.vietu.

Siguldā līdz šim jau ir notikuši Eiropas kausa posmi bobslejā un skeletonā, bet pirmo reizi vienlaicīgi ir Vecā kontinenta junioru čempionāts.

Šajā sezonā Siguldā arī atgriezās Pasaules kausa sacensības skeletonā un bobslejā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.