Menu
 

50.gadskārtu svin Latvijā tradīcijām bagātākās kalnu slēpošanas un snovborda sacensības “Siguldas kauss”

  • Autors:  Apriņķis.lv
50.gadskārtu svin Latvijā tradīcijām bagātākās kalnu slēpošanas un snovborda sacensības  “Siguldas kauss” Foto - arhīvs

No 28.februāra līdz 3.martam Siguldas Pilsētas trasē notiks pasākums “Siguldas kauss 2019” kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā un notiek jau kopš 1969.gada. Rīkotāji aicina piedalīties gan amatierus, gan profesionālus slēpotājus visās vecuma grupās.

Pasākuma kulminācija gaidāma 2. martā, kad ikviens aicināts piedalīties gada lielākajā “Aprés-Ski” kalna ballītē. Pasākuma dalībniekiem un skatītājiem būs iespēja vērot nakts braucienu ar lapām, kalna karaļa un karalienes kronēšanu. Par godu “Siguldas kausa” apaļajai jubilejai, krāšņo svētku programmu papildinās grupas “Dzelzs vilks” koncerts, ka arī “Red Bull” dīdžejs un motošovs. Apmeklētājiem būs pieejama īpaša svētku ēdienkarte, karstie dzērieni kalna pakājes kafejnīcā “Finišs”, kā arī ugunskuri, kur omulīgi sasildīties.

“Siguldas kausa 2019” sporta programmā 28. februāri snovbordistiem būs jāpierāda sevi milzu slalomā, 2. martā kalnu slēpotāji sacentīsies milzu slalomā, kas vienlaikus būs kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam, savukārt 3.martā norisināsies paralēlais slaloms kalnu slēpošanā. Paralēli “Siguldas kausa” sacensībām Siguldā notiks arī Baltijas kausa izcīņas otrais posms kalnu slēpošanā ar vairāku valstu sportistu piedalīšanos.

Sacensību “Siguldas kauss” īpašais šarms ir tas, ka kopā startē visu paaudžu slēpotāji – iepriekšējos gados jaunākais slēpotājs bija divarpus gadus vecs, bet vecākajam bija gandrīz 80 gadu, tādējādi kopā var startēt pat slēpotāju dzimtas, norāda rīkotāji. Pēdējos gados sacensībām pievienota arī snovborda disciplīna, līdz ar to padarot sacensības vēl plašākas. Uz starta ir gaidīts ikviens slēpošanas vai snovborda entuziasts neatkarīgi no sportiskās sagatavotības.

Piesakoties iepriekš (līdz 27.februāra plkst.15.00), pieaugušajiem dalības maksa – 10 eiro, bērniem un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un pensionāriem – 5 eiro. Piesakoties sacensību dienā, pieaugušajiem dalības maksa –15 eiro, bērniem un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un pensionāriem – 8 eiro.

Sacensības organizē Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju. Papildu informācija par pasākumu un reģistrēšanās sacensībām pieejama Siguldas Pilsētas trases mājas lapā www.siguladassports.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.