Logo
Drukāt šo lapu

LBL: "Ķekava" kāpj augstāk, "Carnikava" slīd zemāk

LBL: "Ķekava" kāpj augstāk, "Carnikava" slīd zemāk Foto - pexels.com

Latvijas Basketbola līgas kārtējās spēlēs basketbola klubs “Ķekava” izcīnīja uzvaru un atgriezās otrās divīzijas līderu grupā, bet “Carnikava” līdz ar zaudējumu noslīdējusi uz trešās divīzijas pirmās grupas lejasdaļu.

“Ķekavas” basketbolisti viesos pie Bauskas BJSS un sporta centra “Mēmele” komandas ar 13:0 izrāvienu jau pirmajā ceturtdaļā panāca 20 punktu pārsvaru (32:12) un aptuveni šādu starpību saglabāja līdz pirmā puslaika beigām. Trešajā ceturtdaļā baušķenieki metās atspēlēties un deficītu vienubrīd samazināja līdz sešiem punktiem (67:61), tomēr tuvāk netika, un BK “Ķekava” nosargāja uzvaru 102:91.

Viesu labā Roberts Pāže guva 29, Niks Saknītis 27 un Nauris Miezis 20 punktus. Ķekaviešiem LBL2 turnīrā par 1.-12.vietu ir viena no labākajām bilancēm – deviņas uzvaras 12 spēlēs un vieta labāko trijniekā (konkurenti aizvadījuši vairāk spēļu un formāli pēc punktiem ir augstāk).

BK “Carnikava” basketbolisti bez vairākiem saviem līderiem viesojās Krāslavā pie vietējā kluba. Laukuma saimnieki ātri uzņēmās vadību, pirmajā ceturtdaļā pārsvaru palielināja līdz 23:10, bet otrajā teju divkāršoja (44:22). Arī otrajā puslaikā krāslavieši viesiem nedeva ne mazāko cerību atspēlēties un sagādāja carnikaviešiem smagu zaudējumu 52:94. Viesiem Ojārs Lipsbergs guva 17 un Mārtiņš Terehovičs 16 punktus.

Šāgada sešās spēlēs BK “Carnikava” izdevies gūt tikai vienu panākumu, un ar trim uzvarām desmit spēlēs LBL3 turnīrā par 1.-9.vietu Carnikavas komanda ir astotajā vietā. Pēdējo devīto pozīciju, kas liedz piedalīties izslēgšanas turnīrā, ieņem BJBS “Rīga”/”Pārdaugava” basketbolisti, kuriem ir zaudējumi visos 11 mačos.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024