Logo
Drukāt šo lapu

Latvijas kamaniņu braucēju komandai bronza Eiropas čempionāta stafetē Apriņķis.lv

Latvijas kamaniņu braucēju komandai bronza Eiropas čempionāta stafetē Foto - fil-luge.org

Latvijas kamaniņu braucēji Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks un Andris un Juris Šici izcīnījuši bronzas medaļu komandu stafetes sacensībās Eiropas čempionātā un vienlaikus Pasaules kausa izcīņas astotajā posmā svētdien Oberhofas trasē Vācijā. Latvijas sportistiem nedēļas nogalē šī bija jau trešā bronzas godalga.

Latvijas komanda finišēja pēc divām minūtēm un 23,256 sekundēm. Gluži negaidīti par uzvarētājiem kļuva Itālijas kamaniņu braucēji, kuri par 0,116 sekundēm apsteidza galvenos favorītus vāciešus. Latvieši Eiropas čempioniem zaudēja 0,429 sekundes un apsteidza Austriju, Krieviju, ASV, Kanādu, Poliju un Ukrainu.

Zīmīgi, ka šoreiz stafetes sacensībās tikai brāļi Šici pārstāvēja Latviju kā labākie individuālajās sacensībās šajā Pasaules kausa posmā – gan Cauce, gan Kivlenieks bija piekāpušies saviem komandas biedriem.

Rīta pusē Oberhofā notika individuālās sacensības dāmām. Pēc pirmā brauciena uz medaļu reāli pretendēja Elīza Cauce, kura bija sasniegusi ceturto rezultātu. Diemžēl otrais mēģinājums krimuldietei neizdevās, un viņa atkrita uz 12.vietu, zaudējot arī siguldietei Ullai Zirnei, kura ar 10.vietu Pasaules kausa posmā izrādījās labākā no latvietēm. Eiropas čempionāta ieskaitē Zirnei devītā un Caucei 11.vieta.

Visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas kamaniņu braucējas Natālija Geizenbergere, Tatjana Hifnere un Dajana Eitbergere. Ulla Eiropas čempionei zaudēja 0,602 sekundes, Elīza 0,610 sekundes, bet trešā Latvijas pārstāve Kendija Aparjode no Saulkrastiem šoreiz palika 16.vietā Pasaules kausa posmā un 15.vietā Eiropas čempionātā (+0,713 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līdere ir N.Geizenbergere (882 p.), E.Cauce ir astotajā vietā (405), K.Aparjode divpadsmitajā (299) un U.Zirne trīspadsmitajā vietā (295).

Jau ziņots, ka sestdien Eiropas čempionāta bronzas medaļas Oberhofā izcīnīja Kristers Aparjods un Andris un Juris Šici. Pasaules kausa pēdējais posms notiks 23.un 24.februārī Soču trasē.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024