Logo
Drukāt šo lapu

Pierīgas florbola klubiem svarīgas cīņas par vietu izslēgšanas turnīrā

Pierīgas florbola klubiem svarīgas cīņas par vietu izslēgšanas turnīrā Foto - Latvijas Florbola savienība

Tuvojoties izšķirošajiem notikumiem Latvijas florbola čempionātā, vairākas svarīgas uzvaras nedēļas nogalē izdevies izcīnīt Pierīgas klubiem no Ķekavas un Inčukalna. Pirmajā līgā svētdien noslēdzās pamatturnīrs, bet virslīgā un otrajā līgā līdz izslēgšanas turnīra sākumam komandām atlicis aizvadīt vairs tikai pa dažiem mačiem.

Svarīgus trīs punktus cīņā par vietu virslīgas ceturtdaļfinālā nopelnīja “Ķekavas” florbolisti. Aizraujošā mājas spēlē pret Kocēnu “Rubeni” viņi otrajā trešdaļā no 3:0 aizspēlējās līdz 3:4, tad atkal atguva vadību (5:4), 23 sekundes līdz pamatlaika beigām ļāva pretiniekiem izlīdzināt rezultātu, taču jau piecas sekundes vēlāk iemeta uzvaras vārtus – 6:5.

Pa diviem vārtiem Ķekavas kluba labā guva Edžus Bunka un Gints Klēģers, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Klāvs Jansons, kurš atzīts par virslīgas labāko spēlētāju janvārī (dāmām šis tituls tika Paulai Metālai no “FK Ķekava” vienības).

Virslīgas turnīra tabulā līderpozīcijas saglabā “Betsafe Oxdog Ulbroka” – 39 punkti 18 spēlēs. Tuvākajiem sekotājiem Talsu NSS/”Krauzers” ir trīs punkti mazāk. “Ķekava” ar 29 punktiem ieņem astoto pozīciju, tikai par diviem punktiem atpaliek no ceturtās vietas un tikai par trim apsteidz devīto.

Latvijas pirmajā līgā no Pierīgas komandām vislabāk veicas Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas apvienībai “SĀC”. Jau pirms laba laika tā bija nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet labvēlīgu konkurentu spēļu iznākumu rezultātā “SĀC” Austrumu grupā ieņēma otro vietu (12 uzvaras 16 spēlēs), kas uzreiz garantē vietu ceturtdaļfinālā – pirmajā līgā “play off” turnīrā piedalās 12 labākās komandas.

Rietumu grupā no cerībām uz pirmo sešnieku jau pirms kāda laika bija atvadījušies “Saulkalnes” florbolisti, kuri sezonu pirmajā līgā pabeidza ar sakāvi Salaspilī 3:12 pret “Irlava/Avant” vienību, piecām uzvarām 18 spēlēs un priekšpēdējo devīto vietu.

Savukārt tas, vai “play off” turnīrā iekļūs “Ķekavas Bulldogs” florbolisti, palika neskaidrs līdz viņu pēdējai spēlei svētdienas vakarā pret rangā augstāk esošo florbola klubu “JeNo”. Pirms šī mača tabulā “buldogi” ieņēma astoto vietu, taču ar ļoti pārliecinošu uzvaru 13:4, piepalīdzot Klāvam Jansonam (7+2, Endijam Kleistrovam 3+4), apsteidza divus konkurentus un starpfinišu sasniedza sestajā vietā – 18 mačos astoņas uzvaras un 25 punkti. Astotdaļfinālā ķekaviešu pretinieki būs Austrumu grupas trešā labākā komanda “Lielvārde/Fans”

Cīnoties par vietu Latvijas otrās līgas izslēgšanas turnīrā, panākumu guva Inčukalna sporta klubs “Coyote”, kas svētdien ar 6:3 pārspēja “NND” komandu (Jānim Levanovičam 2+0). Divas kārtas pirms pamatturnīra beigām “koijoti” Rietumu grupas tabulā ieņem ceturto vietu – pēdējo, kas garantē “play off” mačus. Tērvetes florbola klubs no inčukalniešiem atpaliek par trim punktiem.

Rets gadījums, kad komandai neizdodas gūt nevienus vārtus, svētdien konstatēts Latvijas dāmu virslīgas spēlē – “Ķekavas Bulldogs” tā arī nepārspēja Kocēnu “Rubenes” vārtsardzi un piedzīvoja “sauso” zaudējumu 0:6. Tabulā “buldodzēm” ir 7 punkti 13 spēlēs un priekšpēdējā piektā vieta. Ceturtās ar 24 punktiem, tikai par diviem atpaliekot no līderes Igaunijas izlases, ir “FK Ķekava” florbolistes.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024