Menu
 

Aparjode ceturtā, brāļi Šici piektie Pasaules kausa posmā Sočos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - fil-luge.org Foto - fil-luge.org

Kendija Aparjode ieņēma ceturto un brāļi Andris un Juris Šici piekto vietu Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītajā posmā kamaniņu sportā sestdien olimpiskajā trasē Sočos.

Pirmajā braucienā brāļi Šici uzrādīja piekto rezultātu, bet otrajā bija ceturtie ātrākie. Izmantojot mājas trases priekšrocības, uzvaru Sočos negaidīti svinēja krievi Aleksandrs Deņisevs un Vladislavs Antonovs, kuri pēc pirmā brauciena bija tikai sestie, taču summā par 0,053 sekundēm apsteidza sezonas līderus vāciešus Toniju Egertu un Sašu Benekenu. Šici piekāpās vēl divām Krievijas ekipāžām un uzvarētājiem zaudēja 0,234 sekundes.

Astotajā vietā, pakāpjoties no 12.pozīcijas pēc pirmā brauciena, ierindojās Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+0,657 s), bet ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču ieņēma 11.vietu 13 divnieku konkurencē (+1,259 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā siguldieši ar 546 punktiem ierindojas ceturtajā vietā. Līderi ir Egerts/Benekens (980 p.), bet no trešajā vietā esošajiem vāciešiem Tobiasa Vendla un Tobiasa Arlta, Latvijas labāko ekipāžu šķir gandrīz 200 punktu. Putins/Marcinkēvičs ar 450 punktiem ir astotie.

Vēlāk notikušajās sacensībās dāmām ceturto vietu izcīnīja saulkrastiete Kendija Aparjode. Pirmajā braucienā viņa bija ceturtā, otrajā – pat trešā. Uzvarētājai, titulētajai Vācijas kamaniņbraucējai Natālijai Geizenbergerei Kendija summā zaudēja 0,343 sekundes, bet no trešās vietas ieguvējas Dajanas Eitbergeres atpalika par nieka 0,014 sekundēm.

Krimuldiete Elīza Cauce ierindojās 10.vietā (+0,679 s) un siguldiete Ulla Zirne pēc neveiksmīga pirmā brauciena – 14.vietā (+1,284 s).

Pasaules kausa izcīņa noslēgsies svētdien – vispirms sacentīsies vīri, pēc tam labākie cīnīsies individuālajās Sprinta kausa sacensībās, noskaidrojot galīgo vietu sadalījumu Pasaules kausa kopvērtējumā, bet beigās norisināsies sezonas pēdējās komandu stafetes sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.