Menu
 

Mārupes volejbolistes iekļūst pusfinālā, Carnikavas basketbolisti attālinās no ceturtdaļfināla

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Volejbola federācija Foto - Latvijas Volejbola federācija

Kārtējās cīņas svētdien vakarā aizvadījušas divas Pierīgas sporta spēļu komandas. Mārupes sporta centra dāmu volejbola vienība sekmīgi pārvarēja Nacionālās līgas ceturtdaļfināla barjeru, bet basketbola klubs “Carnikava” piedzīvoja vēl vienu zaudējumu Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā.

Mārupes volejbolistes ceturtdaļfināla atbildes spēlē izbraukumā tikās ar volejbola klubu “Gulbene”. Īsti cīņa sanāca tikai pirmajā setā, kura galotnē viešņas no 19:20 panāca 26:24. Gan otrajā, gan trešajā setā mārupietes izšķirošo pārākumu izkaroja jau seta vidū un svinēja pārliecinošu uzvaru 3:0 (24, 14, 14), pabeidzot sēriju 2:0. Marta Ozoliņa uzvarētājām nopelnīja 16 punktus, Monta Urbāne 11 un Ineta Krūmiņa 10 punktus.

Nacionālās līgas pusfinālam jau iepriekš kvalificējušās arī sporta kluba “Babīte” volejbolistes.

LBL trešās divīzijas otrajā posmā, turnīrā par 1.-9.vietu grūti klājas Carnikavas basketbolistiem. Pirmajā posmā viņi desmit spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras, bet otrajā posmā zaudējuši septiņus no astoņiem pirmajiem mačiem.

Svētdien carnikavieši bez abiem saviem līderiem Jāņa Ābola un Rolanda Dovgjallo viesojās pie basketbola kluba “Tukums”. Pirmā puslaika vidū mājinieki veica 17:0 izrāvienu, drīz pēc tam vēl vienu (12:0), un rezultāta starpība jau pietuvojās 20 punktiem (40:21). Arī otro puslaiku Tukuma basketbolisti iesāka ar deviņiem punktiem pēc kārtas, un viesiem situācija jau šķita gluži bezcerīga – 23:52. Tomēr carnikavieši, izmantojot pretinieku atslābumu, pamanījās starpību samazināt uz pusi (44:58).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā sekoja vēl viens tukumnieku spurts 12:0, pēc kura atspēlēties viesi vairs nespēja – beigās 62:82. BK “Carnikava” rindās Dāvis Siliņš izcēlās ar 21 punktu un 10 atlēkušajām bumbām, Arnis Rozītis iemeta 13 punktus.

Šosezon Carnikavas basketbolisti guvuši deviņas uzvaras un piedzīvojuši deviņus zaudējumus, bet otrā posma ieskaitē viņu bilance ir daudz bēdīgāka – trīs panākumi 12 mačos viņus ierindo astotajā vietā. Tas nozīmē, ka LBL3 izslēgšanas turnīru viņi, visticamāk, iesāks ar astotdaļfināla sēriju pret kādu no otrās grupas labākajām komandām. Pirmās sešas komandas uzreiz kvalificējas ceturtdaļfinālam, bet devītās vietas īpašniekiem sezonas būs beigusies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.