Menu
 

Martins Dukurs sesto reizi kronēts par pasaules čempionu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ibsf.org Foto - ibsf.org

Sesto pasaules čempiona titulu skeletonā piektdien Vistleras trasē Kanādā izcīnījis siguldietis Martins Dukurs. Diemžēl sacensību otrajā dienā trešo vietu un bronza medaļu neizdevās nosargāt Tomasam Dukuram – viņam piektā vieta.

Būdams līderis pēc pirmās dienas, trešajā braucienā Martins Dukurs atkal bija ātrākais, pārsvaru pār savu tuvāko sekotāju Ņikitu Tregubovu no Krievijas palielināja vēl par sekundes 12 simtdaļām, un pirms pēdējā mēģinājuma tas sasniedza 0,49 sekundes. Nepārspēts Martins palika arī ceturtajā braucienā, kurā turklāt sasniedza trases starta rekordu, un summā vicečempionu Tregubovu apsteidza par 0,51 sekundi.

Iepriekš Martins Dukurs pasaules čempiona titulu bija izcīnījis 2011., 2012., 2015., 2016. un 2017.gadā.

Tomasam Dukuram ar septīto rezultātu trešajā braucienā izdevās nosargāt trešo pozīciju. Jaunākajam brālim pēc trim braucieniem viņš zaudēja 0,79 sekundes (attiecīgi Tregubovam 0,30 sekundes). Cīņā par bronzas medaļu tikai par 0,07 sekundēm apsteidza olimpisko čempionu korejieti Sunbinu Junu, par 0,10 sekundēm Kristoferu Grotēru no Vācijas un par 0,18 sekundēm krievu Aleksandru Tretjakovu, kurš pēc pirmās dienas bija ceturtais, piektdienas pirmajā mēģinājumā tikai vienpadsmitais.

Diemžēl pēdējā braucienā Tomass galvenajiem konkurentiem zaudēja un ar sesto rezultātu no trešās vietas atkrita uz piekto. Bronzas medaļas laureātam Sunbinam Junam viņš summā zaudēja 0,12 sekundes, ceturās vietas ieguvējam vācietim Grotēram – sekundes divas simtdaļas, bet brālim – precīzi sekundi.

Naktī uz sestdienu un svētdienu pēc Latvijas Vistleras trasē par pasaules čempionāta medaļām cīnīsies bobsleja četrinieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.