Menu
 

Foto: Krievijas jaunie badmintonisti pārliecinoši labākie Siguldas starptautiskajā turnīrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

Nedēļas nogalē Siguldas Sporta centrā aizvadītajā Eiropas badmintona U17 reitinga turnīrā “Yonex Latvia U17 International” visās piecās kategorijās finālos spēlēja tikai Krievijas jaunie sportisti, kuri kopumā no 20 medaļām izcīnīja 17. Gluži pieticīgus rezultātus uzrādīja Latvijas jaunie badmintonisti. Turnīrā, kas Latvijā notiks pirmo reizi, piedalījās 116 spēlētāji no 16 valstīm.

Individuālajos turnīros uzvarēja Vladislavs Dobičkins un Vasiļisa Kuzņecova, bet dubultspēlēs – Anastasija Bojaruna un Aļena Jakovļeva, Daņils Dubovenko un Maksims Oglobļins, kā arī Ļevs Barinovs un Anastasija Bojaruna. Divas bronzas medaļas no Siguldas aizceļoja uz Igauniju, viena – uz Ukrainu (spēles par trešo vietu nenotika). Ne Siguldas, ne citu Latvijas pilsētu jaunajiem badmintona spēlētājiem nevienā no turnīriem neizdevās tikt tālāk par otro kārtu.

Vienlaikus ar “Yonex Latvia U17 International” notika arī tradicionālais “Yonex” Siguldas atklātais starptautiskais jauniešu čempionāts U11–U15 vecuma grupās, kuram bija pieteikušies vēl 104 dalībnieki. Dominēja Ukrainas spēlētāji, kuri izcīnīja 8 no 12 pirmajām vietām. Divas uzvaras izcīnīja Lietuvas jaunieši, vienu Moldovas badmintoniste, bet zēnu U15 dubultspēlēs uzvarēja latviešu izcelsmes spēlētājs Aleksandrs Jakovļevs no Norvēģijas kopā ar Danielu Korņejevu no Igaunijas.

Latvijas jaunajiem sportistiem no Rīgas Skolēnu pils un Rīgas Badmintona skolas izdevās izcīnīt divas godalgotas vietas. U11 vienspēļu turnīrā Madara Gaure uzvarēja trijos no četriem mačiem un finišēja otrajā vietā, bet U13 dubultspēlēs Regnārs Bajārs un Toms Sala ierindojās trešajā vietā četru pāru konkurencē.

Sacensības organizēja Latvijas Badmintona federācija, Siguldas badmintona klubs sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Siguldas sporta skolu. Siguldas turnīrs bija arī kā organizatoriskās sagatavošanās posms pasaules reitinga badmintona turnīram “Yonex Latvia International”, kas notiks Jelgavā no 30.maija līdz 2.jūnijam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.