Menu
 

Ķekavas un Jelgavas basketbolistu duelī būs nepieciešama trešā spēle

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - BK "Turība" Foto - BK "Turība"

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas pusfināla sērijā, kurā spēkojas basketbola klubs “Ķekava” un BK “Jelgava”/LLU, būs nepieciešama izšķirošā trešā spēle. Piektdien Ķekavā jelgavnieki revanšējās mājiniekiem par zaudējumu pirmajā mačā un panāca izlīdzinājumu sērijā līdz divām uzvarām.

Gan abās pamatturnīra savstarpējās spēlēs, gan pirmajā pusfināla cīņā uzvaru bija guvusi viesu komanda, un šī “tradīcija” tika saglabāta arī ceturtajā spēlē. Jau pirmajās minūtēs Jelgavas basketbolisti uzņēmās vadību, un uz īsu brīdi tarpība pārsniedza 10 punktus (21:32). Taču otrajā ceturtdaļā mājinieki atspēlējās un puslaika pēdējās minūtēs izvirzījās vadībā 44:40.

Pēc pārtraukuma turpinājās gluži līdzīga cīņa (lielākā starpība bija septiņi punkti), un uzvarētāju noteikšana tika atlikta līdz pamatlaika pēdējai minūtei. Pēdējo reizi BK “Ķekava” vadībā bija 72 sekundes līdz beigām (82:80), taču Jelgavas komanda sekmīgi pabeidza divus nākamos uzbrukumus, bet ķekavieši savu iespēju izlīdzināt rezultātu neizmantoja un piedzīvoja zaudējumu 82:85.

BK “Ķekava” sastāvā pavisam nedaudz līdz “triple double” pietrūka Robertam Pāžem – 21 punkts, 9 rezultatīvas piespēles un 8 atlēkušās bumbas. Niks Saknītis guva 23 punktus, Edgars Štelmahers 17 un Mārtiņš Šteinbergs 14 punktus.

Pusfināla izšķirošā trešā spēle notiks 22.aprīlī Jelgavā. Šīs pusfināla sērijas uzvarētāji finālā sacentīsies ar “Gulbenes bukiem” vai Rīgas Stradiņa universitātes basketbolistiem, kuri pirmo maču aizvadīs sestdien.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.