Menu
 

Foto: Stopiņu florbolisti patur savā īpašumā Pierīgas čempionu titulu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Stopiņu novada komanda, kuru pārstāvēja Latvijas čempionāta sudraba medaļnieki “Betsafe Oxdog Ulbrokas” kluba florbolisti, otro gadu pēc kārtas izcīnījusi uzvaru Pierīgas novadu sporta spēļu turnīrā. Finālturnīrā viņi aiz sevis atstāja Ķekavas un Siguldas novadu florbola komandas.

Pierīgas novadu florbola turnīrs, kurā šogad piedalījās 11 komandas, jau tradicionāli tika aizvadīts divos posmos. Rīta pusē Ulbrokā, Inčukalnā un Krimuldā tika aizvadītas spēles trijās apakšgrupās, pēcpusdienā grupu uzvarētāji pulcējās uz finālturnīru par 1.-3.vietu Ulbrokas sporta kompleksā, bet otro vietu ieguvēji Inčukalna sporta kompleksā sadalīja vietas no ceturtās līdz sestajai.

A apakšgrupā Inčukalnā pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja Ķekavas florbolisti, kuri trīs spēles vinnēja ar kopējo gūto un zaudēto vārtu attiecību 24:5. Pārspējot Inčukalna (5:3) un Ropažu (7:3) komandas, otro vietu ieguva Baldones florbolisti, kuri pirms gada Pierīgā bija trešie. Grupā trešo vietu ieņēma ropažnieki, bet mājinieki inčukalnieši diezgan negaidīti palika pēdējie.

B grupā Ulbrokā trīs uzvaras trijās spēlēs izcīnīja Stopiņu novada florbolisti, otrās vietas ieguvēju Salaspils komandu viņi pārspēja 7:4. Trešie palika mārupieši, bet ceturtie ar trim zaudējumiem trijos mačos olainieši.

C grupā Krimuldas vidusskolā, kurā piedalījās trīs komandas, pirmo vietu izcīnīja Siguldas florbolisti, kuri nospēlēja neizšķirti 5:5 ar mājiniekiem un ar 6:4 apspēlēja pagājušā gada Pierīgas novadu turnīra vicečempionus no Babītes, kuri savukārt ar 12:3 sagrāva Krimuldas komandu un ieņēma otro vietu.

Finālturnīrā Latvijas virslīgas čempionātā rūdītie Stopiņu un Ķekavas florbolisti pieveica siguldiešus attiecīgi 3:0 un 12:5, un, kā jau varēja prognozēt, pirmo vietu savā starpā izspēlēja florbola tradīcijām bagātāko Pierīgas novadu pārstāvji. Cīņas likteni izšķīra viens vārtu guvums – ar minimālu pārsvaru 2:1 uzvaru svinēja Stopiņu komanda, kas Pierīgā triumfējusi jau sesto reizi pēdējos astoņos gados.

Turnīrā par 4.-6.vietu Babītes florbolisti ar 7:4 pārspēja Salaspili un ar 9:3 Baldoni, nodrošinot ceturto vietu, bet piekto līdz ar rezultatīvu uzvaru 10:8 pār baldoniešiem ieņēma Salaspils florbolisti.

Nākamais posms šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu programmā ir vieglatlētikas sacensības 25.maijā Baldones stadionā. Dalībnieki sacentīsies 100 metru un 1000 metru skriešana, kā arī tāllēkšana ar ieskrējienu un lodes grūšana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.