Menu
 

Siguldā atklāts pirmais pilna izmēra kroketa laukums Austrumeiropā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kroketa federācija Foto - Latvijas Kroketa federācija

Aizvadītās nedēļas nogalē Siguldā, Ābeļdārza ielā 1, kroketa klubs “SIG-LIG” atklāja pirmo pilna izmēra kroketa laukumu Austrumeiropā, kas ir atbilstošs Pasaules Kroketa federācijas standartiem. Atklāšanas ietvaros notika paraugdemonstrējumi, kā arī bija iespēja zinošu spēlētāju pavadībā apgūt pamatzināšanas kroketa spēlē.

Kā informēja kluba pārstāve Sarmīte Šteine, nākotnē sadarbībā ar Latvijas Kroketa federāciju un Latvijas Sporta federāciju padomi jaunatklātajā laukumā tiks organizētas Latvijas čempionāta spēles un starptautiski turnīri kroketā. Vēl šoruden 7.-8. septembrī uz laukuma tiks aizvadīti starptautiskā “Baltic Open” turnīra mači GC kroketā, kas jau septiņus gadu laikā ir pulcējis kroketa spēlētājus no deviņām valstīm. Rudenī arī plānota pirmā Siguldas divcīņa sadarbībā ar Siguldas šaha klubu, kurā spēlētāji varēs mēroties spēkiem kroketa un šaha spēlē.

Kroketa klubs “SIG-LIG”, kas nākamgad svinēs savu 10 gadu pastāvēšanas jubileju, pirmos kroketa laukumus, pulcējot spēlētājus no Siguldas un Līgatnes, iekārtoja Līgatnes novada Ratniekos par ES līdzekļiem. Kroketa spēlei iekārtoti laukumi ir arī Rīgā, Ogrē un Milzkalnē.

Lai arī kroketu var ērti spēlēt labi koptā, līdzenā dārza zālienā, apgūstot spēli arvien augstākā kvalitātē un pārstāvot Latviju pasaulē, ir augušas arī spēlētāju prasības pret laukumu kvalitāti. Līdz ar to 2017.gadā tika uzsākta laukuma labiekārtošana Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.