Menu
 

Starp Latvijas jaunatnes olimpiādes laureātiem – arī Pierīgas novadu jaunie sportisti Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ivars Veiliņš Foto – Ivars Veiliņš

Trīs dienas Jelgavā un vairākās sporta bāzēs citur Latvijā norisinājās VIII Latvijas jaunatnes olimpiāde. Šogad olimpiādē par medaļām cīnījās teju 2800 sportisti no 77 Latvijas novadiem un pilsētām, arī visiem Pierīgas novadiem, izņemot Krimuldu un Mālpili. Vismaz vienu godalgu nopelnīja teju visu Pierīgas novadu jaunieši.

Ādažu novada pārstāvji savāca bagātāko medaļu ražu – četrpadsmit, taču to starpā nebija nevienas ar zelta provi. Tenisists Edvards Šnepsts pārī ar Kristapu Tauriņu izcīnīja otro vietu dubultspēļu turnīrā, bet individuāli bija trešais. Pa viena bronzas medaļai ieguva peldētājs Rainers Līcis-Līcītis, triatloniste Elīza Zvīgule un golfere Karīna Elvīra Sala, bet lielāko ražu ievāca cīkstoņi. Pa divām medaļām – gan brīvajā cīņā, gan džudo – ieguva Elīza Marija Jevstigņejeva un Vineta Alksne, pa vienai – grieķu romiešu cīņas pārstāvji Aleksandrs Klintuhovs (viņam sudrabs), Ņikita Travins, Ričards Adrians Fiļimonovs, Daniels Dimerecs un Madars Miķelsons.

Babītes novada sportisti izcīnīja medaļas trijos sporta veidos. Burāšanā “Bic Techno 293” klasē par olimpiādes čempionu kļuva Dāvis Mazais, pludmales volejbolā jaunietēm otro vietu ieguva Elīza Dreimane un Kate Vasiļjeva, bet pārējās ieguva airētāji, startējot divnieku un četrinieku sacensībās. Par čempionēm kļuva Marenda Patrīcija Lāce un Ance Veļičko, kurai arī viena bronzas medaļa. Četri sudrabi Tomam Veļičko, tajā skaitā četriniekā kopā ar novadnieku Ivo Širmu, divas sudraba godalgas arī Rihardam Purgailim, pa vienai – Markusam Adrianam Viļumsonam un Ralfam Kristianam Valdovskim.

Baldonei ne tikai pilns medaļu komplekts, bet kopvērtējumā arī augstākā vieta no Pierīgas novadiem (12.). Divas zelta medaļas airēšanas slalomā izcīnīja Enija Ļakss, bet grieķu romiešu cīņā savā svara kategorijā labākais bija Artis Bramanis, kurš arī palīdzēja savai regbija komandai izcīnīt sudrabu. Sporta vingrošanas daudzcīņā bronza Maijai Ojerei.

Carnikavai trīs godalgas viens pats izcīnīja Artūrs Liepa. Viņš kļuva par Jaunatnes Olimpiādes čempionu triatlonā, kā arī ieguva divas sudraba medaļas peldēšanā 100 metru brasa un 400 metru brīvā stila distancēs. Vēl otro vietu burāšanā “Bic Techno 293” klasē ieņēma Edijs Bušmanis.

Garkalnes novadam divi laureāti taekvondo sacensībās – Ievai Kristīnei Caunītei čempiones tituls, Staņislavam Dubrovskim vicečempiona.

Ikšķiles novadam vienīgo godalgu ieguva Oskars Blumbergs, kurš ierindojās otrajā vietā kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās.

Ķekavas novads var lepoties ar daudzveidīgiem panākumiem – deviņas medaļas ķekavieši ieguva septiņos dažādos sporta veidos. Par čempioniem kļuva džudists Daniels Paņkovs un karatiste Ludmilla Popeliško, otrās vietas ieguva mākslas vingrotāja Jana Ašmenska (vingrojumā ar lenti) un burātāja Kate Eglīte (“Bic Techno 293” klasē), trešās – vēl viena burātāja Dārta Cīrule, peldētāja Linda Atvare (200 m brīvajā stilā), riteņbraucējs Rihards Reinfelds (grupas braucienā šosejā) un skrējēja Emmija Ivule (100 un 400 m barjerskrējienos).

Mārupes sportisti lielākos panākumus guva BMX riteņbraukšanas sacensībās, kurās dubultuzvaru svinēja Edvards Emīls Liberts un Mārtiņš Zadraks. Zelta medaļas kaklā kāra arī karatiste Lana Nešina un taekvondo pārstāvis Aleksis Kevins. Tenisa turnīros otro vietu ieņēma Sindija Manovska un Dārta Vorslava, trešās – S.Manovska individuāli, kā arī dubultspēļu pāri Marija Kovaļauska/Agrita Gavronska un Alberts Gailis/Kārlis Stenders. Savukārt peldēšanās sacensībās otro vietu ieguva mārupiešu kvartets 4x100 metru stafetē (Annija Balčūne, Mare Sārta, Milana Stalmakova un Veronika Hmeļevska) un trešo – V.Hmeļevska 400 m brīvā stila peldējumā.

Olaines novadam medaļas pārveda abas futbola komandas. Puiši finālā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās rīdziniekiem, bet olainietes palika trešās meiteņu turnīrā.

Salaspilī notikušajās vesera mešanas sacensībās “mājas sienas” izmantoja mājinieki – Makars Korotkovs kļuva par uzvarētāju, turklāt sasniedzot jaunu Latvijas jauniešu rekordu 74,30 metri, bet Ramils Gasanovs ieņēma trešo vietu. Karatē sacensībās divas otrās vietas ieņēma Deivs Birzulis, vienu otro un vienu trešo vietu – Artemijs Slišāns, pa vienai otrajai vietai – Elīna Smirnova un Daniils Jaškulis. Vēl vienu bronzas medaļu Salaspilij nopelnīja Amanda Zariņa jātnieku sporta iejādes sacensībās.

Saulkrastu novada vienīgo medaļu izcīnīja džudists Valters Jenerts sacensībās svara kategorijā līdz 66 kg.

Sējas novadam arī viena godalga, toties zelta – to brīvās cīņas sacensībās svara kategorijā līdz 55 kg ieguva Viljams Lutkevics.

Siguldas novadam jau tradicionāli lielākos panākumus gūst badmintonisti. Šoreiz Jelgavā viņi uzvarēja visos trijos dubultspēļu turnīros, kuros triumfēja Gints Bērziņš un Alens Zandovskis, Liāna Lencēviča un Arta Priedniece, kā arī Alans Zandovskis un Liāna Lencēviča. Individuāli otro vietu ieņēma L.Lencēviča, trešās – A.Priedniece un A.Zandovskis, trešās pāru cīņās vēl bija arī Amanda Sofija Grosberga un Annija Rulle-Titava. Sudraba medaļas pludmales volejbola turnīrā izcīnīja Sandijs Suhānovs un Martins Dāvis Vēvers.

Stopiņu novada godu visspilgtāk aizstāvēja peldētāja Elizabete Paula Ozola, kura kļuva par divkārtējo jaunatnes olimpiādes čempioni 100 un 200 metru distancēs uz muguras. Savukārt bronzas godalgu ieguva džudists Oļegs Maistruks.

VIII Latvijas jaunatnes olimpiādes sacensības tika organizētas 10 vietās. Jelgavā sacentās dalībnieki šādos sporta veidos: airēšana, badmintons, peldēšana, bokss, futbols, handbols, teniss, galda teniss, skvošs, cīņa, džudo, karatē, taekvondo, loka šaušana, BMX riteņbraukšana, regbijs, vieglatlētika, mākslas vingrošana, basketbols 3x3, orientēšanās, volejbols un pludmales volejbols. Ozolnieku novadā notika sacensības triatlonā un jātnieku sportā, Dobelē – svarcelšanā, ložu šaušanā, MTB un šosejas riteņbraukšanā, Engurē – burāšanā, Brocēnos – smaiļošanā un kanoe airēšanā, Tukuma novadā – golfā, Valmieras novadā – airēšanas slalomā, Bauskas novadā – šaušanā, Salaspilī – vesera mešanā, bet Rīgā – paukošana un sporta vingrošanā.

Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir valsts mēroga sporta sacensības, kurās piedalās novadu un republikas nozīmes pilsētu komandas ar mērķi noteikt labākos Latvijas jaunos sportistus un sportiskākās pašvaldības 29 vasaras olimpisko spēļu sporta veidos, kā arī orientēšanās sportā un skvošā. Sportisti vairākos sporta veidos arī sacentās par tiesībām pārstāvēt Latviju Eiropas Jaunatnes olimpiādē, kas šovasar notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.