Menu
 

Ceturtdiena, 15 Novembris 2018

Foto: Ādažos svin jaunās sākumskolas spāru svētkus

Atzīmējot apjomīgāko būvdarbu konstrukciju izbūves pabeigšanu, ceturtdien Ādažos tika svinēti Ādažu vidusskolas jaunās ēkas spāru svētki. Ievērojot senās tradīcijas, celtnieki ēkas jumta karkasam piestiprināja ozollapu vainagu. Ādažu sākumskolas spāru svētki notika valsts svētku noskaņās – nākamajā simtgadē pašvaldība ādažniekiem dāvās jaunu skolu.

Lasīt vairāk...

ZZS un NSL finansēšanas lietas izmeklēšanā KNAB saskatījis "Dzintaru koncertzāles" vadītāja pārkāpumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 350 eiro sodu Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības "Dzintaru koncertzāle" valdes priekšsēdētājam Guntaram Ķirsim, kurš, biroja ieskatā, no kāda uzņēmuma saņēmis neatļautu dāvanu – viņš bez maksas izmantojis uzņēmumam piederošus apartamentus, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasīt vairāk...

Koncerti "Tenoru Jaunais gads" gaidāmi arī Pierīgā

Sākot ar 9. decembri, visā Latvijā klausītāji tiek gaidīti uz eleganta humora, muzikālo joku un patīkamas smeldzes pārpilno koncertu "Tenoru Jaunais gads”, lai kopā pavadītu veco, 2018. gadu, un sagaidītu jauno, 2019. gadu. Koncertos piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solists Juris Jope, Latvijas Nacionālā teātra dziedošie aktieri Kristians Kareļins un Mārtiņš Brūveris, kā arī Liepājas teātra aktieris Marģers Eglinskis, informē pasākuma organizatori.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā šogad dubultojies publisko iepirkumu skaits

Ķekavas novada pašvaldība šogad aktīvi strādājusi pie plānoto darbu īstenošanas novada attīstības labā, ko apliecina gan jau realitātē redzamais veikums – piemēram, uzlabotie ielu un ceļu segumi, izbūvētās gājēju ietves un apgaismojums, pilnveidotā izglītības iestāžu infrastruktūra, – gan arī izsludināto publisko iepirkumu skaits, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir dubultojies.

Lasīt vairāk...

18. novembrī īpašos pasākumos sagaidīs saullēktu un pacels Latvijas karogu

18. novembra saullēktā, plkst. 8.11, ikviens aicināts pievienoties Latvijas rīta ieskandināšanai īpašos pasākumos visā Latvijā: Alsungā, Kolkā, Turaidā, Gaiziņkalnā, Mežotnes pilskalnā, Rāznas ezera krastā un Rīgā – pie Brīvības pieminekļa un Dzegužkalnā. Ieskandināšanai aicināts pievienoties ikviens arī savās mājās un pagalmos vai kādā īpašā vietā kopā ar ģimeni, draugiem un kaimiņiem, lai iesāktu Latvijas 100. dzimšanas dienu ar gaišām domām un svētku noskaņojumu, dabā vai pie svētku brokastu galda.

Lasīt vairāk...

Latvijas simtgades svētkos Jūrmalā priecēs koncerts, sveču ceļš un uguņošana

Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienā Jūrmalā aicina iedegt sveces Gaismas ceļā no Lielupes tilta līdz Ķemeriem un arī Jomas ielā. Vakarā būs iespēja svinēt svētkus kopā, baudot svinīgu koncertu, svētku torti un uguņošanu, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Sadarbība tūrisma nozarē joprojām klibo

Ekonomikas dati skaidri iezīmē tūrisma nozares izaugsmes potenciālu. Šobrīd sasniegt vēl labākus rezultātus mūs kavē nespēja sadarboties starppašvaldību līmenī, kā arī centieni radīt aizvien jaunus produktus, mazāk laika veltot esošo produktu un galamērķu pilnveidei. Biznesa augstskolas “Turība” asociētais profesors, Tūrisma pētniecības centra vadītājs Ēriks Lingebērziņš uzsver, ka nesezonas laikā viens tūrisma objekts vai viena pašvaldība nespēj piesaistīt pietiekami lielu viesu skaitu, tāpēc vēl aktīvāk jāveicina sadarbība, lai mudinātu tūristus Latvijā pavadīt pēc iespējas ilgāku laiku.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.