Menu
 

Piektdiena, 16 Novembris 2018

"Olainfarm" apgrozījums oktobrī audzis par 34%

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2017. gada oktobra rezultāti liecina, ka oktobrī uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 12,78 miljonus eiro, kas ir 34% pieaugums attiecībā pret pagājušā gada oktobri. Arī provizoriskie desmit mēnešu rezultāti liecina, ka “Olainfarm” grupas pārdošanas apjomi ir auguši par 7%, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, un sasnieguši 101,8 miljonus eiro. Šī gada desmit mēnešos “Olainfarm” koncerns realizējis produkciju 52 tirgos.

Lasīt vairāk...

"Kodols" iesaka. Krievu klasika latviešu pildījumā

Skolas gados zināmu iemeslu dēļ bija jālasa daudz krievu literatūras. Sēnalas, bet arī pa graudam. Piemēram, Antons Čehovs. Tas arī iemesls, kādēļ ne pārāk čaklais teātra gājējs – redaktors pucēja kurpes un ieradās uz Dailes teātra "Ivanovu" – klasisku Čehova lugu letiņu izpildījumā. Gribējās sajust to čehovisko akcentu, redzēt, kā spēlējas pēc 130 gadiem (pirmizrāde bijusi 1887. gadā, nebija tas gods būt klāt) un kā tas padodas latviešu mentalitātei.

Lasīt vairāk...

Ainārs Eidons. Ar klauna degunu un atvērtu sirdi

Vai simtgades tuvums paģēr no mums būt uniformēti pareiziem un patriotiski nolīdzinātiem? Drīzāk šis notikums aicina parādīt mūs visā plašajā daudzveidībā. Ainārs Eidons ir skolotājs Rīgas 1. speciālajā internātpamatskolā – attīstības centrā, kas ir mācību iestāde bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem. Tomēr viņš nav tikai skolotājs vien – līdztekus darbam skolā Aināram pietiek enerģijas un sirds siltuma pārtapt par košu klaunu un doties uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu iepriecināt mazos pacientus, kas ļoti gaida daktera Klauna apciemojumu.

Lasīt vairāk...

"airBaltic" desmit mēnešos pārvadāja par 18% vairāk pasažieru nekā pērn

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" šā gada desmit mēnešos kopumā pārvadājusi 3 553 386 pasažierus jeb par 18% vairāk nekā šajā periodā pērn, aģentūru LETA informēja "airBaltic" korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede. Savukārt šā gada oktobrī "airBaltic" pārvadāja 384 493 pasažierus jeb par 21% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Lasīt vairāk...

Siguldā tiksies ar filmas "Saule brauca debesīs" mūzikas autoru Juri Kaukuli

Dienu pēc valsts svētkiem, 19. novembrī, plkst. 14.00 Siguldā kinoteātrī “Lora” norisināsies īpašs latviešu animācijas klasiķes Rozes Stiebras jaunākās pilnmetrāžas animācijas filmas “Saule brauca debesīs” seanss. Filma tapusi kā režisores dāvana Latvijai simtgadē. Pirms filmas skatītājiem būs iespēja satikt animācijas filmas mūzikas autoru, grupas “Dzelzs vilks” solistu Juri Kaukuli, kurš dos ieskatu filmas notikumos un atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.