Menu
 

Svētdiena, 23 Decembris 2018

Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētku svinēšanai gatavi tērēt vairāk nekā igauņi un skandināvi

Latvijas iedzīvotāji svētku svinēšanai plāno tērēt vidēji 200 eiro, kas ir 17% no mājsaimniecības ikmēneša ienākumiem. Tas ir par 30 eiro vairāk nekā pērn. Mūsu valstī dzīvojošie joprojām ir gatavi atvēlēt svētku tēriņiem lielāku daļu no saviem ikmēneša ienākumiem nekā kaimiņvalstī Igaunijā, teju visās Ziemeļvalstīs, Nīderlandē un Vācijā aptaujātie cilvēki.

Lasīt vairāk...

Farmaceites padomi veselīgākiem Ziemassvētkiem

Gada sirsnīgāko svētku – Ziemassvētku – laiks ir klāt. Tos cenšamies pavadīt ģimenes un savu tuvāko cilvēku lokā, izbaudot mieru un svētku gaisotni. Veselības likstas un pavisam vienkāršas, aizmirstas ikdienas lietas ne vien nav vēlamas, bet diemžēl var neatgriezeniski sabojāt svētku sajūtu. Kas palīdzēs izvairīties no svētku laikam raksturīgām veselības problēmām un citiem traucēkļiem, padomos dalās "Benu aptiekas" farmaceite Sabīne Kozlovska.

Lasīt vairāk...

Pārēšanās svētkos var būt bīstama veselībai

Svētku laiks tikpat kā nav iedomājams bez gardiem ēdieniem un bagātīgi klāta galda. Tas, ka svētkos atļaujamies vairāk, sātīgākus un kalorijām bagātākus ēdienus īstermiņā veselībai nav kaitīgi, taču svarīgi sekot līdzi apēstā ēdiena daudzumam. Pārēšanās nemaz nav tik nekaitīga, kā varētu domāt – regulāra pārēšanās var radīt neatgriezeniskus orgānu funkciju traucējumus.

Lasīt vairāk...

Svētku laikā esi gudrāks par mājokļa apzadzēju

Pie durvīm jau klauvē Ziemassvētki un Jaunais gads, kad daudzi dosies pie saviem radiniekiem un draugiem svinēt svētkus tepat Latvijā vai pat aizceļos tālāk, lai paraudzītos, kā cilvēki svin citviet pasaulē. Par svētkiem priecājas arī mājokļu apzadzēji, jo šis laiks, kad iedzīvotāji atstāj nepieskatītus savus mājokļus, ir īpaši labvēlīgs, lai izdarītu noziegumus.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Ceturtā daļa iedzīvotāju svētku laikā piedzīvojuši "jampadraci"

Lai arī gada izskaņa visbiežāk saistās ar apcerīgu un svinīgu laiku, tomēr arī svētkus visai bieži pavada virkne likstu un raižu. Izrādās, ka ceturtā daļa (24%) Latvijas iedzīvotāju, svinot Ziemassvētkus vai Jauno gadu, ir saskārušies ar nepatīkamām situācijām, kas atstāj zināmas pēdas mājoklī un maciņos, liecina “Swedbank” veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.