Menu
 

Trešdiena, 30 Janvāris 2019

Konkursā par restorāna "Sēnīte" ēkas atjaunošanu uzvarējusi arhitekta Jāņa Ruciņa piedāvātā koncepcija

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Liepkalni" izsludinātajā ideju konkursā par restorānu kompleksa "Sēnīte" restaurāciju, pārbūvi un teritorijas attīstīšanu iesniegtas kopumā piecas idejas, bet par uzvarētāju atzīta arhitekta Jāņa Ruciņa piedāvātā koncepcija, pastāstīja "Liepkalnu" valdes priekšsēdētājs Dagnis Čākurs.

Lasīt vairāk...

Olaines skolēnu komanda uzvarējusi biznesa simulācijas spēlē "Titan"

Latvijas lielākās izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia) un RTU Rīgas Biznesa skolas (RBS) organizētajā biznesa simulācijas spēlē “JA Titan” šogad par uzvarētājiem kļuvusi komanda no Olaines 1. vidusskolas, otrajā vietā atstājot konkurentus no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas. Trešo vietu ieguva Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas komanda.

Lasīt vairāk...

"KPV LV" frakcija turpinās strādāt visu 16 deputātu sastāvā

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcija šodien nolēma turpināt darbu visu 16 deputātu sastāvā, žurnālistiem sacīja frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs. Frakcijas sanāksmē šodien tikai rosināts izslēgt piecus deputātus, kuri neatbalstīja Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību. Tomēr frakcijas vairākums šādu ieceri neatbalstīja.

Lasīt vairāk...

Pāvils Brūvers. Dieva dzirnavas maļ lēni, bet labi

Dienās, kad vēl notika jaunās valdības veidošanas process, atrados kristīgā nometnē “Via de Cristo”, kas tulkojumā no spāņu valodas nozīmē “Kristus ceļš”. Viens no noteikumiem šajā nometnē bija atteikties no telefona un datora lietošanas, lai nekas netraucētu uztvert galveno vēsti. Līdz ar to ziņas par valdības veidošanu līdz mums nenonāca.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Pērn ekonomikas izaugsme ievērojami pārsniegusi prognozēto

Pērnais gads Latvijas ekonomikā noslēdzies uz ļoti pozitīvas nots un arī gada pēdējā ceturksnī ekonomikā ir turpinājusies negaidīti spēcīga izaugsme. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie aprēķini, 2018. gada pēdējā ceturksnī Latvijas IKP ir audzis par 5,0% salīdzinājumā ar 2017. gada attiecīgo periodu un līdz ar to IKP pieaugums Latvijā pērn kopumā sasniedza 4,8%, kas ievērojami apsteidz vēl gada vidū prognozēto.

Lasīt vairāk...

Vējonis aizvien nekomentē, vai kandidēs uz otro termiņu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis joprojām atturas komentēt, vai kandidēs uz otro pilnvaru termiņu šogad paredzētajās prezidenta vēlēšanās. Vējonis pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) bija skops savos komentāros, norādot, ka pašlaik viņam jautājums par kandidēšanu uz otro termiņu prezidenta amatā nav aktuāls.

Lasīt vairāk...

Vāc parakstus, lai sekmētu vidējās izglītības apguvi

Lai nodrošinātu visiem Latvijas iedzīvotājiem vienlīdzīgas iespējas iegūt vidējo izglītību, neatkarīgi no dzīvesvietas, veselības vai sociālā stāvokļa, ir uzsākta parakstu vākšana sabiedrības iniciatīvas platformā manabalss.lv. Iniciatīvas autori norāda, ka šobrīd lielai daļai sabiedrības iespējas iegūt vidējo izglītību eksistē vien uz papīra, nevis realitātē.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Teju puse lielo Latvijas uzņēmumu nav pilnībā ieviesuši VID prasībām atbilstošas kases sistēmas

Teju puse jeb 46% lielo uzņēmumu, kas saimnieciskajā darbībā izmanto kases aparātus, aizvien nav pilnībā ieviesuši aparātus ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) prasībām atbilstošu pamatdarbības sistēmu, liecina tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Datakom" organizētā uzņēmēju aptauja, kas veikta sadarbībā ar pētījumu centru SKDS.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.