Menu
 

Ceturtdiena, 05 Septembris 2019

No 9.septembra mainīta maršrutu Rīga–Salaspils un Rīga–DS Getliņi–Salaspils autobusu galapunkta vieta

Balstoties uz Rīgas domes Satiksmes departamenta vēstuli par jaunas pieturas izveidošanu, no 9. septembra maršruta Nr.6137 Rīga-Salaspils un Nr.5777 Rīga-DS Getliņi-Salaspils autobusu galapunkts būs pieturā Turgeņeva iela, kas atrodas Elijas ielā (pie Zinātņu akadēmijas augstceltnes), vēsta Autotransporta direkcija.

Lasīt vairāk...

Latvijas Dabas fonda mobilais ganāmpulks ieradīsies Balonu pļavā Siguldā

  • Publicēts Vide

Latvijas Dabas fonda projekta “GrassLIFE” ietvaros izveidotais mobilais ganāmpulks nākošnedēļ sāks noganīšanas darbu Siguldā, Balonu pļavā. Jau šonedēļ tur tiek iekārtots ganību aploks, un gājēji, kas iecienījuši pastaigas pa takām gar Gaujas krastiem, jau drīz varēs satikt arī mobilā ganāmpulka govis. Tas uzturēsies Balonu pļavā apmēram trīs nedēļas.

Balonu pļavā ieradīsies astoņas Galovejas šķirnes govis – tā ir daļa no Latvijas Dabas fonda mobilā ganāmpulka, kurā kopumā ir vairāk nekā 60 liellopi un 200 aitas. Ganāmpulka daļa, kas ceļos uz Balonu pļavu, šovasar jau ir noganījusi pļavas Jelgavas Sieramuižā un Priedaines pļavā Jūrmalā. Kopumā LDF mobilais ganāmpulks, kurš izveidots dabisko pļavu atjaunošanai, šovasar darbojas aptuveni 20 vietās Latvijā.

Lasīt vairāk...

Pieci iemesli, kāpēc dzīvot lauku reģionā

Tie, kas bērnību pavadījuši laukos, noteikti atceras rotaļas basām pēdām un mielošanos ar upenēm tieši no ogu krūma, kamēr pilsētas bērniem bumba bija jāsit pret asfaltu. Aizvien biežāk dzirdami stāsti par ģimenēm, kas sastrēgumus un garas rindas galvaspilsētas veikalos nomaina pret dzīvi reģionos. Pieņemot šādu lēmumu, jādomā arī par darba iespējām jaunajā dzīvesvietā – pateicoties infrastruktūrai un zemākām ražošanas izmaksām, uzņēmumi nereti izvēlas attīstīt savu darbību tieši lauku apvidū.

Lasīt vairāk...

Koncerttūres ietvaros Normunds Rutulis apmeklēs arī Ādažus

Klajā nācis Normunda Rutuļa desmitais albums “Man nav žēl” ar divpadsmit jaunām Raimonda Paula dziesmām. Tas tika prezentēts vakar, dziedātāja dzimšanas dienā, un tieši pēc nedēļas 13. septembrī Latgales vēstniecībā “Gors” sāksies koncerttūre ar tādu pašu nosaukumu. 18.oktobrī Normunds Rutulis ar koncertu viesosies Ādažu kultūras centrā.

Lasīt vairāk...

Pieci veidi, kā iemācīt bērnam rīkoties ar naudu

Veidot naudas uzkrājumus un tos palielināt ir viena no nozīmīgākajām prasmēm, kas dzīves laikā dod praktiskus ieguvumus. Prasmi rīkoties ar naudu, līdzīgi kā svešvalodas, vieglāk apgūt agrākā vecumā, izveidojot paradumu, kas nākotnē atmaksāsies. Tieši vecākiem ir ļoti nozīmīga loma bērnu iemaņās apieties ar naudu, kas vēlāk veicinās viņu finanšu stabilitāti dzīves laikā.

Lasīt vairāk...

Aicina uz Dzejas dienām Raiņa un Aspazijas pilsētā Jūrmalā

Dzejas dienas tiek atzīmētas kopš latviešu dzejnieka Raiņa simtgades svinībām 1965. gadā. Šā gada Dzejas dienu programma Jūrmalā tiks izdzīvota mūzikā, priekšnesumos, izstaigājot poēmas tapšanas ceļu, tiekoties ar dzejniekiem un gūstot iedvesmu dzejas lasīšanai, baudīšanai un arī radīšanai, informēja pilsētas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.