Menu
 

Pirmdiena, 17 Augusts 2020

Levits: Jānosaka individuālas sankcijas pret tām Baltkrievijas amatpersonām, kuras īstenoja represijas

Starptautiskajai sabiedrībai ir jāaicina Baltkrievija uz atkārtotu un brīvu vēlēšanu organizēšanu, kā arī jānosaka individuālas sankcijas pret tām amatpersonām, kuras īstenojušas represijas un piedalījušās notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu sagrozīšanā, tādu viedokli par situācijas attīstību Baltkrievijā ANO ģenerālsekretāram Antoniu Gutērešam pauda Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Lasīt vairāk...

Privātmāju pirkumu skaits "premium" segmentā pirmajā pusgadā samazinājies par 29%

Latvijā šogad pirmajā pusgadā fiksēti 17 augstākās klases jeb "premium" privātmāju pirkumi par kopējo summu 12,4 miljoni eiro, kas salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn ir par septiņiem darījumiem jeb 29% mazāk, liecina "premium" segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma "Baltic Sotheby’s International Realty" veiktais pētījums par darījumu aktivitāti 2020.gada pirmajā pusgadā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Bezdarba kāpums otrajā ceturksnī ir mazāks nekā gaidīts

Latvijā arvien plašāks radītāju skaits norāda uz ekonomikas negaidīti strauju atkopšanos no Covid-19 izraisītā šoka un tas redzams arī darba tirgū. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada otrajā ceturksnī bezdarbs Latvijā ir pieaudzis līdz 8,6% no 6% pērnā gada nogalē. Tas ir ievērojams pieaugums un bezdarbs Latvijā ir atgriezies 2017. gada līmenī, taču bezdarba kāpums otrajā ceturksnī bija ievērojami mazāks nekā gaidīts šīs krīzes sākuma posmā, kad Latvijā tik prognozēts bezdarba pieaugums virs 10%.

Lasīt vairāk...

Ādažnieks Dailonis Pakalns: Vajadzēja izdzīvot!

Ādažnieks, farmaceits, bioloģijas doktors Dailonis Pakalns pats sev izlauzis ceļu dzīvē. Caur viņa dzimtas stāstu var izstāstīt arī Latvijas vēsturi 200 gadu garumā un tās sāpīgākos brīžus. Dailoņa tēvs gāja bojā Gulaga nometnē 1945. gadā, kad Dailonim bija 13 gadi, bet mammu uz Sibīriju izsūtīja 1949. gadā. 1939. gadā Dailoņa Pakalna tēva Alfrēda Teodora jaunsaimniecība “Zālītes” bija izvirzīta paraugsaimniecības statusam. Atkārtotai izvešanai uz Sibīriju Pakalnu ģimene sarakstos bija pirmā. Mammu aizveda, palika trīs brāļi. Dailonis bija vecākais, bet jaunākajam – nepilni pieci gadi. Jo vairāk šķēršļu liktenis lika, jo lielāks spīts bija tos pārvarēt.

Lasīt vairāk...

Ēdināšanas pakalpojumus Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs sniegs SIA "Arseja"

Noslēgusies iepirkuma procedūra par ēdināšanas pakalpojumiem Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs, un ir noslēgts līgums ar SIA “Arseja” par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu no 17. augusta. Saskaņā ar iesniegto piedāvājumu, maksa par trīsreizēju bērnu ēdināšanu būs līdzšinējā – 3 eiro dienā un, tāpat kā līdz šim, atbilstoši noteikumiem novadā deklarētajiem vecākiem pašvaldība līdzfinansēs 10–75% no ēdināšanas izmaksām, liecina informācijas novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Dienu pirms Baltijas ceļa gadadienas rīkos gājienu gar Baltkrievijas robežu

Solidarizējoties ar Baltkrievijas tautas brīvības un demokrātijas centieniem, Latvijas iedzīvotāji ir aicināti piedalīties vēsturiskā Baltijas ceļa gadadienā, 23.augustā, un būt daļai solidaritātes akcijā “Baltijas ceļš Brīvību Baltkrievijai” Lietuvā, bet dienu iepriekš doties uz Latgali un pievienoties gājienam gar Baltkrievijas robežu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.