Menu
 

Sestdiena, 08 maijs 2021

Aizdomās par piektdien izdarīto laupīšanu Olaines aptiekā aizturēts vīrietis (papildināta)

Piektdien, 7. maijā, ap pulksten 17.27 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirknis saņēma izsaukumu uz kādu aptieku Olainē, kur sākotnēji nenoskaidrots vīrietis medicīniskajā sejas maskā, piedraudot farmaceitei ar ierocim līdzīgu priekšmetu, nolaupīja piecus iepakojumus ar stingrās uzskaites medikamentiem.

Lasīt vairāk...

Pēc telpu pārbūves 10.maijā durvis vērs jauna Allažu pamatskolas pirmsskolas grupa

Nākamās nedēļas sākumā Allažos, ēkā Birzes ielā 4, durvis vērs atjaunota, estētiska, mazākajiem novadniekiem pielāgota telpa. Tajā līdztekus jau četrām blakus esošajām pirmsskolas izglītības grupām bērnudārza gaitas varēs uzsākt 20 bērni vecumā no pusotra līdz trim gadiem, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē. Allažu pirmsskolas izglītības telpu pārbūves darbu kopējās izmaksas ir 192 343,83 eiro (ar PVN).

Lasīt vairāk...

CVK: 9% vēlētāju izvēli piedalīties pašvaldību vēlēšanās lielā mērā varētu ietekmēt Covid-19 pandēmija

9,1% vēlētāju atzīst, ka lielā mērā tieši ar Covid-19 saistīto apstākļu dēļ varētu izlemt nepiedalīties 5.jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanas komisijas (CVK) sadarbībā ar pētījumu centru SKDS šā gada martā veiktā vēlētāju aptauja. Pētījumā aplūkotas atbildes, ko sniedza vēlētāji, kuri nedzīvo Rīgā.

Lasīt vairāk...

Inčukalna sērskābā gudrona dīķi attīrīti no vēsturiskā piesārņojuma; projekta kopējais finansējums – 57,8 miljoni eiro

  • Publicēts Vide

Valsts vides dienests (VVD) īstenojis Latvijā līdz šim apjomīgāko un tehnoloģiski vienu no sarežģītākajiem vides projektiem, attīrot no vēsturiskā piesārņojuma – bīstamajiem atkritumiem – Inčukalna sērskābā gudrona dīķus. VVD informācija liecina, ka pašlaik pilnībā noslēgušies sanācijas un rekultivācijas darbi, bet no dīķiem izvestā gudrona droša utilizācija turpināsies līdz 2023. gadam.

Lasīt vairāk...

Kā atšķirt pārstrādājamu plastmasas iepakojumu no nepārstrādājama

Šķirojot plastmasas iepakojumus, ir viegli apjukt. Ne velti – tirgū pieejamo polimēru daudzums ir mērāms tūkstošos, taču pārstrādājami ir tikai daži no tiem. Vēl jo vairāk, nereti viena veida produkti var būt iepakoti pēc skata identiskos iepakojumos, no kuriem viens ir derīgs pārstrādei, bet cits nav. “AJ Power Recycling”, “Zero Waste Latvija” un SIA “ZAAO” ir apkopojis biežāk sastopamos līdzīgo iepakojumu veidus un padomus, kā atšķirt pārstrādei derīgo no nederīgā plastmasas iepakojuma.

Lasīt vairāk...

KNAB: Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs pieļauj iesaistīšanos koruptīvos darījumos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka katrs piektais iedzīvotājs un uzņēmējs pieļauj kukuļa došanu valsts vai pašvaldības amatpersonai. Tāpat katrs piektais iedzīvotājs un uzņēmējs atzinis neoficiālu maksājumu veikšanu, dāvanu došanu vai personisko kontaktu izmantošanu pēdējo divu gadu laikā, lai risinātu dažādas profesionālas vai sadzīviskas situācijas.

Lasīt vairāk...

Trīs gardas idejas īpašajām Māmiņdienas brokastīm

Mīlestība, ko mamma sniedz savam bērnam, ir neizmērojama. Maija sākumā, svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt. Viens zīmē zīmējumu, cits saplūc smaržīgas narcises dārzā, vēl kāds dāvina gardumus. Kā būtu, ja šogad māmiņu pārsteigtu ar paša gatavotām gardām brokastīm?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.