Menu
 

Otrdiena, 29 Jūnijs 2021

Jūrmalā atsāk Lielupes krasta stiprināšanu

Jūrmalā atsākta Lielupes krasta stiprināšana, liecina informācija pašvaldības tīmekļvietnē. Darbi bija pārtraukti no 22.marta līdz jūnija vidum, lai saudzētu zivju resursus to migrācijas ceļā un nārsta periodā. Krasta stiprinājuma būvdarbi turpināsies līdz oktobrim, kad sākas ceļotājzivju rudens migrācijas laiks.

Lasīt vairāk...

Carnikavā pieaugs maksa par atkritumu izvešanu

SIA “Clean R”, kas nodrošina atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Carnikavas novadā, informē, ka no 2021.gada 29.jūlija ir noteikts jauns sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs – 18,39 eiro par m3 (t.sk. PVN) līdzšinējo 15,81 eiro/m3 vietā. Atkritumu apsaimniekošanas likums paredz, ka maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pašvaldībai ik gadu ir jāizvērtē līdz 30. jūnijam.
Lasīt vairāk...

Darbu iekštelpās drīkst atsākt bērnu atrakcijas, ievērojot stingras drošības prasības

Apstiprinot grozījumus Ministru kabineta (MK) 2020.gada 9.jūnija noteikumos “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, MK 29.jūnijā lēma atļaut atsākt sniegt saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar iekštelpu atrakcijām. Norma stāsies spēkā pēc grozījumu MK noteikumos publicēšanas “Latvijas Vēstnesī”, informē Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Dzintaru koncertzālē norisināsies septītais "Jūrmalas festivāls"

No 27. līdz 31.jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē klātienē norisināsies septītais “Jūrmalas festivāls”. Festivāla goda mākslinieks operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Raimondu Paulu, Kseniju Sidorovu, Ivetu Apkalni, Zandu Švēdi, Intaru Busuli, Laimu Vaikuli, Daumantu Kalniņu, Dināru Rudāni, Latvijas Radio bigbendu, “Sinfonietta Rīga”, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, diriģentiem Aināru Rubiķi un Andri Pogu, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla īpašais notikums – maestro Raimonda Paula 85 gadu jubilejas svinību koncerts!

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvieši biežāk iegulda naudu pensiju fondos, igauņi un lietuvieši – nekustamajā īpašumā

Apmēram puse iedzīvotāju katrā no Baltijas valstīm neveic nekādas investīcijas. Savukārt, izvēloties, kur ieguldīt naudu, igauņi dod priekšroku nekustamajam īpašumam, latvieši – privātajiem pensiju fondiem, bet lietuvieši vienādi iegulda gan nekustamajā īpašumā, gan pensiju fondos, gan uzkrājošā apdrošināšanā, secināts "SEB bankas" veiktajā aptaujā.

Lasīt vairāk...

Augstskolām un pētniecības organizācijām paveras papildu iespējas EEZ un Norvēģijas grantu projektos

Valdība 29.jūnijā atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rosinātās izmaiņas noteikumos par Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instrumentu 2014.-2021.gada perioda programmas "Pētniecība un izglītība" aktivitātes "Baltijas pētniecības programma" un "Stipendijas" īstenošanu. Grozījumi sniedz papildu iespējas Latvijas augstskolām un pētniecības organizācijām, informē IZM pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Precizēti autordarbu un izpildījumu veidi, kuriem piemēro nosacītos izdevumus

Ministru kabineta (MK) sēdē 29.jūnijā atbalstīti grozījumi normatīvajā regulējumā par iedzīvotāju ienākumu nodokļa piemērošanas kārtību. Tādējādi tiek precizēti autoru darbu un izpildījumu veidi, kuriem varēs piemērot nosacītos izdevumus, t.i., pirms iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksas atskaitīt no autoratlīdzības (autortiesību un blakustiesību atlīdzības) izdevumus, kuri saistīti ar šo darbu un izpildījumu radīšanu, izdošanu, izpildīšanu vai citādu izmantošanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.