Menu
 

Trešdiena, 30 Jūnijs 2021

Atceļ ārkārtējo stāvokli medicīnā

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai un mazinoties stacionēto Covid-19 pacientu skaitam slimnīcās, Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK) trešdien nolēma atcelt pērn decembrī izsludināto ārkārtējo stāvokli medicīnā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļas preses sekretāre Sintija Gulbe.

Lasīt vairāk...

Ministrs Plešs: VARAM vienmēr ir atvērta konstruktīvam dialogam ar NVO

Vides, dabas un klimata politikas veidošanas procesā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) regulāri un sistemātiski sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām un sociālajiem partneriem, iesaistot organizāciju pārstāvju darba grupu darbā, uzraudzības grupās un konsultatīvās padomēs, tādējādi veidojot dialogu ar dažādām interešu grupām. Arī lauksaimniecības nozares pārstāvji vairākkārt aicināti piedalīties konstruktīva dialoga veidošanā, tostarp tikšanās reizē 9.jūnijā, kad ministrs Artūrs Toms Plešs vienkopus pulcēja desmit nozari pārstāvošas organizācijas, tai skaitā "Zemnieku saeimu", informē ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Miks Strazdiņš.

Lasīt vairāk...

Zemkopības organizācijas: VARAM ministrs grauj Latvijas attīstības pamatus

30.jūnijā lauksaimnieku organizācijas, kuras pārstāv aptuveni 10 000 lauksaimnieku, mežu īpašnieku un saimniecību, ar tām sniegto mandātu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministram Artūram Tomam Plešam iesniedza prasību dialoga veidošanai, pieprasot ministra atvainošanos un lūdzot pārtraukt Latvijas sabiedrības šķelšanu, izmantojot nodokļu maksātāju naudu. Vienlaikus organizāciju pārstāvji brīdina – ja ministrs turpinās izvairīties no dialoga, visticamāk, tiks uzsākts protestu vilnis visā Latvijā un pieprasīta A.T.Pleša demisija.

Lasīt vairāk...

Aicina iepazīt jauno Ķekavas novadu slēpņu spēlē "Spēka zīmes 2021"

Arī šogad Ķekavas novada iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja piedalīties bezmaksas slēpņu spēlē "Spēka zīmes 2021", ko rīko Ķekavas novada pašvaldība, sadarbojoties tūrisma, sporta un jaunatnes darbiniekiem. Spēle norisinās no 12.jūnija līdz 22.augustam. 27.augustā izlozē tiks noskaidrots galvenās balvas ieguvējs, kā arī veicināšanas balvu ieguvēji. Galvenā balva - kalnu velosipēds no SIA "Gandrs".

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Plašais studiju un karjeras iespēju klāsts jauniešos var radīt apjukumu

Šonedēļ visā Latvijā vidusskolu absolvē 12.klašu skolēni un arī augstskolās jau sākusies uzņemšana pamatstudiju programmās. Tas nozīmē, ka šobrīd daudziem jauniešiem jāpieņem lēmums par to, kādu studiju un karjeras virzienu izvēlēties. Privātās vidusskolas “Patnis” pedagoģe Santa Iesmiņa, kas vada arī skolēnu mentoringa programmu, stāsta, ka plašās karjeras izvēles iespējas gan Latvijā, gan ārvalstīs jauniešiem rada izvēles paradoksu un daudzi ir apjukuši. Viņa atgādina, ka šādās situācijās nereti var palīdzēt mentors – neatkarīga persona, kura sniedz atbalstu, lai jaunietis savlaicīgi spētu apzināties ne tikai savas stiprās puses, bet arī izprastu darbu tirgus tendences.

Lasīt vairāk...

Linkaits: "Rail Baltica" stacija lidostā "Rīga" ļaus attīstīt arī biznesa centru

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" stacija lidostā "Rīga" ir nozīmīgs ne tikai no pasažieru un kravu pārvadājumu viedokļa, tas vienlaikus sniegs lielisku iespēju lidostas rajonā attīstīt arī biznesa centru, trešdien, atklājot "Rail Baltica" stacijas un infrastruktūras būvlaukumu lidostā "Rīga", žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Lasīt vairāk...

Centralizētajos eksāmenos skolēnu vidējais vērtējums pieaudzis fizikā un vēsturē, bet ķīmijā un angļu valodā tas krities

Salīdzinot ar iepriekšējā gada centralizēto eksāmenu rezultātiem, vislielākie uzlabojumi skolēnu vidējā vērtējumā vērojami Latvijas un pasaules vēsturē un fizikā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) aktuālākie dati par centralizēto eksāmenu rezultātiem. Savukārt ķīmijā un angļu valodā skolēniem šogad vērojams rezultātu kritums. 

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai ceļot uz ārvalstīm šobrīd ir droši?

Slimību profilakses un kontroles centrs ir aktualizējis to valstu sarakstu, uz kurām nerekomendē ceļot Latvijas iedzīvotājiem. Atbraukušajam no ārzemēm, kur 14 dienu saslimšanas ar Covid-19 kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 70 gadījumus, jāievēro pašizolācija 10 dienas, ja vien cilvēks nav vakcinējies vai pārslimojis Covid-19. Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu saslimstības ar Covid-19 kumulatīvais rādītājs nepārsniedz 70 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, un šai kategorijai atbilst lielākā daļa Eiropas Savienības valstu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.