Menu
 

Svētdiena, 15 Janvāris 2023

Videi un maciņam draudzīgi: pieci padomi atkritumu samazināšanai

478 kilogrami – tik daudz atkritumu gada laikā rada vidēji viens Latvijas iedzīvotājs. Paradumu maiņa sadzīvē ir ceļš kā to var mainīt un atkritumu samazināšanai ir vēl viens ļoti svarīgs iemesls, proti, tā palīdz būtiski ietaupīt naudu. Apkopotā statistika liecina, ka, palielinoties labklājības līmenim, aug arī saražoto atkritumu daudzums, piemēram, Latvijā 15 gadu laikā tas ir palielinājies par 80 %. Situāciju var mainīt ikviens no mums un mēs visi kopā kā sabiedrība.

Lasīt vairāk...

Ulbrokas handbola komandām trīs zaudējumi trijās spēlēs

  • Publicēts Sports

Vēl divus zaudējumus Latvijas dāmu handbola čempionātā piedzīvojušas Stopiņu PHK handbolistes. Nedēļas sākumā viņas viesos tikās ar “REIR”/Dobeles sporta skolas komandu, kas pirmajā puslaikā pārsvaru pamazām aizaudzēja līdz 25:16 un pēc pārtraukuma nosargāja 8-10 vārtu pārsvaru – 43:35. Viešņām Elita Ekkerte iemeta 11 vārtus, Laura Lielā deviņus un Hanna Silvestrova piecus.

Lasīt vairāk...

Komandai zelts, Vītolai bronza kamaniņu sporta Eiropas čempionātā Siguldā

  • Publicēts Sports

Latvijas kamaniņu sportisti izcīnījuši zelta medaļas komandu stafetes sacensībās Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā un vienlaikus arī Eiropas čempionātā svētdien Siguldas trasē. Individuāli par bronzas laureāti dāmām kļuva Elīna Ieva Vītola. Kopumā, pieskaitot vēl arī Eiropas čempionāta vērtējumu U23 vecuma grupā, Latvijas sportisti nedēļas nogalē Siguldā izcīnīja 17 medaļas.

Lasīt vairāk...

Ar sarunām par būtisko uzņēmumi var veicināt pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā

Samērā bieži publiskajā telpā dzirdam dažādus vērojumus par sabiedrības kritisko domāšanu – vēl nesen itin bieži tā, jeb precīzāk sakot – tās trūkums, tika piesaukta Covid-19 kontekstā. Taču man plašākas pārdomas par sabiedrības kritiskās domāšanas spēju radās, sekojot līdzi Saeimas priekšvēlēšanu cīņai un debatēm. Vai pietiekami spējam jautāt, analizēt, interpretēt, vērtēt un veikt spriedumus par to, ko lasām, dzirdam un redzam? Vai spējam saprast, kas stāv aiz dažādiem lozungiem? Aizdomājos arī par to, ko vismaz lielie darba devēji un uzņēmumi var darīt, lai sabiedrības kritiskās domāšanas līmeni uzlabotu.

Lasīt vairāk...

Kā salviju izmanto veselībai

Salvija nav tikai garšviela! Ko tā dod veselībai? Salviju vēl arvien mēdzam uzskatīt par garšvielu, tomēr, zinātnei attīstoties, ir atklāti jaunas, pārsteidzošas salvijas pielietojuma iespējas. Senatnē par glābjošu augu uzskatīto salviju patiešām ir vērts turēt pa rokai.

Lasīt vairāk...

Vai augu izcelsmes ēdiens var būt garšīgs

Kraukšķīgie tako ar sulīgu pildījumu, krēmzupas un silts, pikants karijs – tie ir tikai daži no augu valsts ēdieniem, kas ir garšīgi un viegli pagatavojami. Vegāniskajā janvārī jeb Veganuary katru gadu cilvēki tiek mudināti savā ikdienas uzturā iekļaut vairāk augu valsts produktus. Vairāk augu izcelsmes pārtikas produktu iekļaušana ikdienas uzturā var ne tikai būtiski samazināt ietekmi uz vidi, bet arī ir laba un veselīga alternatīva, kā dažādot ikdienas uzturu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.