Menu
 

Pirmdiena, 30 Janvāris 2023

Mārtiņš Āboliņš: Šogad nav pamata Latvijas ekonomikā gaidīt izaugsmi

Latvija ekonomikā pērnā gada pēdējos mēnešos bija vērojama neliela izaugsme, tomēr šogad Latvijas ekonomikā nav pamats gaidīt pieaugumu. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, 2022. gada 4. ceturksnī Latvijas IKP palika nemainīgs salīdzinājumā ar 2021. gada nogali, savukārt salīdzinājumā ar 2022. gada 3. ceturksni Latvijas IKP pieauga par 0,3 %.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Pēdējā mēneša laikā saaukstējušies 43% aptaujāto iedzīvotāju

Turpinoties gripas un citu sezonālo augšējo elpceļu vīrusu sezonai, kopumā 43% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pēdējā mēneša laikā ir bijuši saaukstējušies (jā – 33%, drīzāk jā – 10%), secināts "BENU Aptiekas" Stresa termometra datos, kas iegūti sadarbībā ar kompāniju "Gemius", janvārī aptaujājot vairāk nekā 1600 respondentu. 55% aptaujāto pēdējā mēneša laikā ar saaukstēšanos nav saskārušies, bet vēl 2% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Lasīt vairāk...

AST un "Sadales tīkla" šogad apstiprināmajos tarifos nedrīkstēs iekļaut iepriekšējo periodu zaudējumus

Elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) un sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" tarifos, kas stāsies spēkā 2023.gadā, nedrīkstēs iekļaut iepriekšējo periodu zaudējumus, paredz Ministru kabineta 31.janvāra sēdē izskatāmie grozījumi Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.