Menu
 

Otrdiena, 28 Marts 2023

Grupa "Līvi" publisko dziesmu "Dzintara mēness" un izsludina papildkoncertus, tostarp Siguldā un Ulbrokā

Pagājušajā nedēļā grupa “Līvi” laida klajā dziesmas “Dzintara mēness” (“Vai tā var būt?”) ierakstu. Dziesmas teksta autors ir Guntars Račs, bet mūziku sarakstījis Ainars Virga. Publiskots arī dziesmas videoklips. Šī dziesma līdz ar citiem “Līvu” hitiem skanēs grupas papildkoncertos, kas notiks maijā un augustā, informē producents Sandis Mohovikovs.

Lasīt vairāk...

Veselīgie tauki – kas tie ir, kur meklējami, kāpēc nepieciešami

Tauki ir neatņemama veselīga uztura sastāvdaļa, tiem jāveido 30–35% no kopējā uzņemtās enerģijas daudzuma diennakts laikā. Savulaik daudz ticis runāts par tauku kaitīgumu, tomēr pēdējos gadu desmitos uzskati par taukiem mainījušies, jo pētījumu rezultātos atklāts, ka tauki ir dažādi un to ietekme uz cilvēku organismu atšķiras. Kas ir veselīgie tauki, kuros produktos tie meklējami, un kāpēc mums tik ļoti nepieciešami?

Lasīt vairāk...

Plāno labiekārtot publiski pieejamu kāpu zonu Bulduros; aicina piedalīties publiskajā apspriešanā

Pašvaldība izstrādājusi lokālplānojumu kāpu zonas teritorijai Bulduros (starp 13.līniju, apbūves teritorijām Bulduru prospekta jūras pusē, Vienības prospektu un pludmali), kur nākotnē paredzēts izveidot iedzīvotājiem labiekārtotas atpūtas zonas mežā, tās harmoniski iekļaujot dabiskajā vidē. Potenciāli teritorijā varētu ierīkot pastaigu celiņus, bērnu rotaļu zonas, sporta laukumus, soliņus, pludmales apkalpes zonas infrastruktūru u.tml., informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Lasīt vairāk...

Stājas spēkā notiesājošs spriedums krimināllietā par advokāta slepkavību Mārupē

Senāta Krimināllietu departaments 28.martā, izskatot divu apsūdzēto personu aizstāvju kasācijas sūdzības, nolēma neierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā apsūdzībā par advokāta Ulda Bērziņa slepkavību Mārupē 2019.gada vasarā. Senāts konstatēja, ka kasācijas sūdzībās atkārtoti apelācijas sūdzībās ietvertie argumenti, kurus Rīgas apgabaltiesa, izskatot lietu apelācijas kārtībā, ir izvērtējusi un motivēti noraidījusi. Līdz ar Senāta lēmumu stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas lēmums, atstājot negrozītu Rīgas rajona tiesas spriedumu, informē Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Medikamentu pieejamību Eiropā jau tuvākajā nākotnē var būtiski ietekmēt piegādes ķēžu atkarība no Āzijas

Farmācija ir viena no retajām nozarēm, kurās Latvija lielākoties ar nacionālo kapitālu ir spējusi nodrošināt spēcīgas pozīcijas Baltijā, taču nozares nākotnes izaugsme ir atkarīga no šodienas investīcijām un inovācijām, “Olainfarm” konferences “Veselība. Drošība. Farmācija” atklāšanā 9.martā uzsvēra Eiropas Komisijas izpildviceprezidents, tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis. Nepieciešamību pēc būtiska atbalsta farmācijas nozarei visā Eiropā aktualizēja arī Eiropas Ķīmijas rūpniecības padomes Smalkās organiskās sintēzes ķīmisko vielu, biocīdu un sveķu klasteru direktore Megija Saikali (Maggie Saykali). Viņa norāda – līdzās citiem industrijas atbalsta pasākumiem ir svarīgi stiprināt Eiropas Savienības (ES) farmācijas piegādes ķēdes un galvenokārt neatkarību no Āzijas.

Lasīt vairāk...

Mizgrauža ierobežošanai egļu mežaudzes no aprīļa izsludināta ārkārtējā situācija 230 pagastos

Lai aizsargātu vērtīgās egļu mežaudzes un novērstu katastrofas draudus, kas saistīti ar augiem kaitīga organisma - egļu astoņzobu mizgrauža (Ips typographus) savairošanos, valdība otrdien, 28.martā apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, nosakot saimnieciskās darbības ierobežojumus un aizsardzības pasākumus mizgrauža aktivitātes samazināšanai, informē ministrijā.

Lasīt vairāk...

"Eco Baltia" neto apgrozījums pērn sasniedza 210,79 miljonus eiro

Vides resursu apsaimniekošanas grupa AS "Eco Baltia" 2022.gadā saskaņā ar neauditētajiem rezultātiem sasniegusi rekordaugstu konsolidēto neto apgrozījumu 210,79 miljonu eiro apmērā. Salīdzinot ar 120 miljoniem eiro 2021.gadā, tas ir pieaugums par 75,7%. Savukārt kombinētie pārdošanas ieņēmumi (proforma), kas ietver pārskata periodā iegādāto uzņēmumu pilnu kalendāro ietekmi, sasniedza 240 miljonus eiro. Salīdzinājumā ar 150 miljoniem eiro 2021.gadā proforma ieņēmumi pērn pieauguši par 60%, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Nacionālās apvienības Jūrmalas domes deputāti iebilst pret Bulduru bibliotēkas ēkas nodošanu izsolē

Jūrmalas domes vadība 30.marta domes sēdē plāno atsavināt un nodot izsolē Bulduru bibliotēkas ēku un zemi, neskatoties uz iepriekš izteiktajiem solījumiem, ka pēc remonta ēkā būs bibliotēka. Nacionālās apvienības Jūrmalas domes deputāti uzstāj, ka ēka jāsaglabā pašvaldības īpašumā un tajā jāveido apkaimes centrs, kā to vēlas iedzīvotāji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.