Menu
 

Trešdiena, 01 Jūnijs 2022

Laima Letiņa: Latvijas banku pakalpojumu pieejamība atbilst labākajai praksei reģionā

Latvijas bankas pēdējos piecos gados piedzīvojušas nozīmīgas pārmaiņas. Lielākā daļa banku pakalpojumu klientiem ir pieejami digitāli, piedāvājot modernākas maksājumu iespējas. Stiprināta arī starptautiskā reputācija, veidojot ilgtspējīgākus biznesa modeļus un aizejot no transakciju “nauda ienāk, nauda aiziet” pieejas, ko joprojām dažreiz kāds aplami mēdz saukt par “investīcijām”.

Lasīt vairāk...

Aicina iedzīvotājus norādīt E-veselībā savu kontaktinformāciju un kontaktpersonu

Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests (NVD) aicina iedzīvotājus norādīt savu kontaktinformāciju valsts E-veselības sistēmā, savukārt gadījumā, ja tā iepriekš tika norādīta – pārliecināties, ka norādītais tālruņa numurs un e-pasta adrese joprojām ir aktuāli. Kā skaidro NVD, šīs informācijas pieejamība nepieciešamības gadījumā nodrošinās veselības nozares valsts pārvaldes iestādēm iespēju nosūtīt iedzīvotājiem informāciju par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu, profilakses veikšanas nepieciešamību u.c.

Lasīt vairāk...

CSP: 2021.gadā iedzīvotāju skaits Latvijā palielinājies tikai Pierīgā

2022.gada sākumā Latvijā dzīvoja 1 miljons 876 tūkstoši iedzīvotāju – par 17,5 tūkstošiem mazāk nekā pirms gada. Rīgā un Pierīgā dzīvo vairāk nekā puse (53 %) valsts iedzīvotāju. Pēdējos gados vērojama tendence, ka galvaspilsētas iedzīvotāji bieži vien pārceļas uz Pierīgu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Lasīt vairāk...

Foto: Ar pavāru sacensībaām Salaspilī sākušās "Garšu cīņas"

Salaspils novada svētku ietvaros, piedaloties Latvijas labākajiem pavāriem – šefpavāriem Kasparam Jansonam (“Kūkotava”), Ivanam Šmigarevam (“Barents”),  Inai Poliščenko (“Gemoss”), Reinim Černajevam (“White house”) – un operdziedātājam un kulinārijas meistaram Sergejam Jēgeram, norisinājās šīs sezonas pirmās pavāru sacensības – “Garšu cīņas”.

Lasīt vairāk...

LIVA: Pedagogu vakanču problēmas cēloņi ir prestiža trūkums, zemās algas un nepilnīga pedagogu sagatavošana

Izglītības iestāžu vakanču problēmas cēloņi ir profesijas prestiža trūkums, zemās algas un nepilnīga pedagogu sagatavošana, Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotajā preses konferencē skaidroja Latvijas izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents Rūdolfs Kalvāns.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.